Expositie bij Aurora Art Gallery

ZUID-SCHARWOUDE - Zondag 24 maart opent de expositie 'Stille levens' bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude, met pasteltekeningen van Loes Botman en houtsculpturen van Ruud Jaspers.

Sinds haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werkt Loes Botman (Nijmegen 1968) uitsluitend in pastel. Haar dieren op papier of paneel ogen realistisch, maar toch wijken ze af van het beeld dat de ogen ons willen doen geloven. Haar lijnvoering en vrije kleurgebruik verraden haar vakmanschap en een grote betrokkenheid bij haar onderwerp.

Deze tentoonstelling biedt een overzicht van haar dierenpastels vanaf het begin van haar carrière tot nu.

Ruud Jaspers (Heerhugowaard 1955) is autodidact.

Zijn verwondering over de ongelofelijke structuur van hout is de inspiratiebron voor zijn markante en kwetsbare objecten. Ruud gebruikt hout met een verhaal: "Scheuren, noesten, soms wormgaatjes, schimmels, ziektes, ingegroeid bastweefsel, dat alles maakt het hout interessant. Ik gebruik bij voorkeur inlands, maar soms ook tropisch hout, waarbij ik er wel op let dat het niet van roofbouw afkomstig is."

De feestelijke opening, in aanwezigheid van de kunstenaars en cellomuziek van Frank Rutgers, is om 14.30 uur.

Inloop vanaf 14.00 uur. Aurora Art Gallery, Sportlaan 54-B, Zuid-Scharwoude. Open vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. www.aurora-art.com.