Repair Café ook voor kledingherstel

LANGEDIJK - Langedijk4GlobalGoals organiseert twee maal per maand een Repair Café. Die vinden elke tweede woensdag van de maand plaats in de Sociale Winkel in winkelcentrum Broekerveiling in Langedijk en elke vierde woensdag van de maand in het Behouden Huis te Oudkarspel. Alle bijeenkomsten zijn van 14.00 tot 16.00 uur.

Afgelopen maand zijn er in de Sociale Winkel in totaal twaalf kapotte apparaten aangeboden. Daarvan zijn er twee volledig gerepareerd en één is gedeeltelijk gemaakt. De negen andere apparaten konden niet worden hersteld. Dat had te maken met het ontbreken van enkele reserveonderdelen en omdat het in sommige gevallen zeer complexe apparaten betrof. Bij het Behouden Huis werden in februari vijf apparaten ter reparatie aangeboden: een daarvan is weer gemaakt, de vier nadere konden niet hersteld worden.

Al met al is de organisatie tevreden over de opkomst, met name in de Sociale Winkel in winkelcentrum Broekerveiling. De vrijwilligers in het Behouden Huis willen nogmaals benadrukken dat, naast het technische reparaties, op die locatie ook kledingreparaties worden uitgevoerd. Als regel kan kapotte kleding weer 'als nieuw' worden hersteld. Bestaande kleding herstellen in plaats van een nieuwe outfit kopen, dat scheelt!

Het Repair Café is er elke tweede woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 in de Sociale Winkel in winkelcentrum Broekerveiling, Marktplein 35 in Broek op Langedijk (alleen elektrische apparaten) en elke vierde woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 in het Behouden Huis, Dorpsstraat 850 in Oudkarspel zowel voor het herstel van (elektrische) apparaten als kledingreparatie en diverse naaiklusjes.