Mevrouw Wienema (Netwerk Dementie NHN), mevrouw Streefland (Alzheimer NL), de heer Verkade van (Geriant), mevrouw Hoekstra (Wonen Plus Welzijn), mevrouw Korthals (Horizon zorgcentrum), wethouder Reijven (gemeente Langedijk), de heer Vennema (Evean) en wethouder Valent (gemeente Heerhugowaard), mevrouw Kersten (MET welzijn), mevrouw van Diemen (Aristo Zorg), en mevrouw de Groot (Magenta Zorg) ondertekenden een intentieverklaring.
Mevrouw Wienema (Netwerk Dementie NHN), mevrouw Streefland (Alzheimer NL), de heer Verkade van (Geriant), mevrouw Hoekstra (Wonen Plus Welzijn), mevrouw Korthals (Horizon zorgcentrum), wethouder Reijven (gemeente Langedijk), de heer Vennema (Evean) en wethouder Valent (gemeente Heerhugowaard), mevrouw Kersten (MET welzijn), mevrouw van Diemen (Aristo Zorg), en mevrouw de Groot (Magenta Zorg) ondertekenden een intentieverklaring. (Foto: Theo Annes)

Drukbezochte dementie bijeenkomst

LANGEDIJK / HEERHUGOWAARD - Eén op de vijf mensen krijgt dementie. De kans is groot dat ook u er mee te maken krijgt: in de familie- of vriendenkring, in de buurt, of op het werk.

Mensen met dementie willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen en meedoen aan de samenleving. Het is dan ook hoog tijd dat er in de samenleving meer aandacht komt voor dementie. Daarom ondertekenden gemeenten Langedijk en Heerhugowaard op 7 november samen met Netwerk Dementie Noord-Holland Noord, Alzheimer Nederland, Geriant, Wonen Plus Welzijn, Horizon zorgcentrum, Evean, MET welzijn, Aristo Zorg en Magenta Zorg een intentieverklaring om bewustwording rond dementie te vergroten. Ze willen daarin samenwerken met inwoners, organisaties en bedrijven.

Door stellingen werd geïnventariseerd hoe de verschillende organisaties denken over het beleid.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding