Wie op zoek is naar een kwaliteitskerstboom is bij Stins & Vijn aan het goede adres.
Wie op zoek is naar een kwaliteitskerstboom is bij Stins & Vijn aan het goede adres. (Foto: aangeleverd)

Kerst bij Stins & Vijn

BROEK OP LANGEDIJK – Blauwsparren, Zilversparren en niet te vergeten de geliefde Nordmannen: wie op zoek is naar een kerstboom is bij Stins & Vijn aan het goede adres. En dat was afgelopen zaterdag goed te merken aan de Grotendorst 6 in Broek op Langedijk!

Boom voor boom werd uit het netje gehaald, bekeken en goedgekeurd, om vervolgens weer te worden ingepakt en in de kofferbak van de gelukkige nieuwe eigenaar te worden ingeladen. "Dat moet ook wel, want vandaag is dé dag van de kerstbomenverkoop", aldus Peter Vijn, die samen met zijn compagnon Pieter Wouda eigenaar is van het Langedijker familiebedrijf.

Maar niet alleen in Broek op Langedijk hebben de mannen het druk met de verkoop van kerstbomen, want ook op hun vaste zaterdagmarkten in Haarlem en Alkmaar is het flink aanpoten. "Elke week hebben wij negen vaste markten, van Leeuwarden tot Haarlem", vertelt Peter, "En dan nog de plantjesmarkt op zaterdag in Broek op Langedijk!", vult Pieter hem enthousiast aan. Maar die plantjesmarkt heeft voor nu even ruimte gemaakt voor de kerstbomen, zo lijkt het.

Ondertussen is ook opa Joop van de partij, die vroeger samen met Piet Vijn aan het roer van het bedrijf stond. Al snel vertelt Joop vol passie over hoe hij het bedrijf ooit van zijn eigen vader over nam en al op zijn veertiende de markt met de nodige avondstudies combineerde. "Maar zo'n ruime keuze aan kerstbomen als nu hadden wij toen zeker niet!", aldus Joop Stins.

Heeft u nog geen kerstboom in huis? Dan kunt u tot kerst elke maandag tot en met zaterdag, van 09.00 tot 18.00 uur bij Stins & Vijn terecht, aan de Grotendorst 6 in Broek op Langedijk.