De prutrace is de ideale afsluiter voor de Sportweek.
De prutrace is de ideale afsluiter voor de Sportweek. (Foto: TTL)

Prutrace XXL afsluiter van Sportweek

OUDKARSPEL - Turn Totaal Langedijk organiseert op ijsbaan De Volharding in Oudkarspel op 22 juni de finale van de Sportweek.

Dirk Snip en Brenda van Utteren hebben het voortouw genomen om namens TTL de Prutrace weer op de agenda te zetten. Niet zomaar een prutrace, maar de titel Prutrace XXL is op zijn plaats. Acht sport- en spelonderdelen maken dat er aan het eind van de dag een winnaar van de Sportweek 2019 zal zijn. In het oog springende onderdelen zijn Bommetje XL, Trekker Trek (met echte Stockcar racewagens), de Prutrace met modderbak en sloten parcour, maar ook een drakenbootrace in authentieke koolvlets en scheppen als peddels (en trommels) en nog veel meer. Alle onderdelen zijn geschikt (gemaakt) voor kids, jeugd en volwassenen.

Ook voor de toeschouwers is er veel te beleven. Voor de kleine toeschouwers plaatst makelaardij Bakker en Schoon een splinternieuw springkussen (huis). 's Avonds zal er een lekker ongedwongen, maar gezellige afterparty zijn, met muziek en een hapje en een drankje.