Bloid, Westfries voor blij, staat voor snoeiharde en strakke herrie.
Bloid, Westfries voor blij, staat voor snoeiharde en strakke herrie. (Foto: aangeleverd)

Metal Night 2 in Poppodium B3

SINT PANCRAS - Na het daverend succes van de eerste Metal Night kreeg B3 al meteen aanvragen voor een vervolg! Op 15 juni is het dus Metal Night 2. Met drie bands die zorgen voor een avondvullend metal-programma.

Bloid, Westfries voor blij, staat voor snoeiharde en strakke herrie. Een metal cocktail met een goede berg death, trash, vleugje grind en een blackmetal topping. Ontstaan in 2006 en na een line up verandering in 2017 harder dan ooit. Ondanks de zware beukende klanken is de band erg luchtig, de nummers zijn snoeihard maar hebben thema's. Zo gaat de single 'The Fight' bijvoorbeeld over de stoere praatjes in elke comment sectie op het internet, een grote bek maar in het echte leven zullen ze die niet opentrekken. Deze single is ook te vinden op Youtube en Spotify. Er zijn in de afgelopen jaren al behoorlijk wat optredens verzorgd door heel Nederland. Uitschieters zijn de supports die Bloid heeft mogen verzorgen voor Sepultura, Pro-Pain, Arch Enemy, Gojira, Hatesphere, Textures en Sinister.

Man As Plauge is een vierkoppige metalformatie. Omdat ze niet willen vasthouden aan 1 soort metal, gebruiken ze invloeden uit de hele metallscene. Hardcore, deathcore, death metal, het is allemaal gemixt in één brutale vorm. Sinds hun oprichting heeft Man As Plague drie EP's en vier videoclips uitgebracht. 'The Frail Compass' is de nieuwste release van de band en is te vinden op alle digitale mediaplatforms. Live spelen is waar het bij Man As Plague om draait, hoge energie, groovende breakdowns en een enorme muur van geluid en energie. Hun 'Plague' steeds verder verspreiden... Een uniek geluid, gekoppeld aan een geweldige live-act. Dit is een band die je niet wilt missen!

Thoughtless bestaat sinds eind 2015 en is opgericht door Axel en Ivo uit Deafaning. Later sloten Arno van de Reep (Mindbeacon), Rebecca Duin (Ex Jackal) en Daniel Lutgerink (Nervous Breakdown) aan. De muzikanten hebben al flink wat podiumervaring. Rebecca heeft gastbijdrages geleverd op de EP van Sinister, The Unborn Dead en aan twee nummers op de CD Quantified self van 3rd Machine. Je kunt Thoughtless het beste omschrijven als een stevige metal band met thrash invloeden.

B3, Beverplein 3, Sint-Pancras.