Het tweede vaatje Hollandse Nieuwe wordt door Brigitte Paulissen (tweede van links) overhandigd aan Dr. Blank van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Carola zelf en haar man Mark (rechts) zijn daar uiteraard ook bij aanwezig.
Het tweede vaatje Hollandse Nieuwe wordt door Brigitte Paulissen (tweede van links) overhandigd aan Dr. Blank van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Carola zelf en haar man Mark (rechts) zijn daar uiteraard ook bij aanwezig. (Foto: Aangeleverd)

Tweede vaatje Hollandse Nieuwe levert € 70.000,- op voor kankeronderzoek

HEERHUGOWAARD - Het was een boven verwachting goed geslaagde actie voor het goede doel. Dinsdag 11 juni werd bij Brasserie De IJmond in IJmuiden het tweede vaatje Hollandse Nieuwe volgens traditie geveild. Het vaatje is voor dit doel geschonken door Cornelis Vrolijk, groothandel in vis en zeevruchten. De opbrengst kwam dit jaar geheel ten goede aan Stichting CarolaHelpt.nl, een initiatief van het Heerhugowaardse raadslid Carola van 't Schip. Alles was aanwezig tijdens deze tot in de puntjes georganiseerde haringparty: spanning, sensatie, dramatiek en grote blijdschap. Carola kon er zelf helaas niet bij zijn. Zij was na een zware operatie op 8 mei opnieuw met spoed opgenomen vanwege een terugval. Maar,vanuit een bed in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis heeft zij de veiling via een online verbinding op de voet kunnen volgen.

Carola van 't Schip zamelt met stichting geld in voor immunotherapie

Carola richtte haar stichting twee jaar geleden op om geld in te zamelen voor immunotherapie, een behandeling waar ze zelf al jaren veel baat bij heeft. In 2012 werd bij haar een melanoom, een kwaadaardige vorm van huidkanker, geconstateerd. Sindsdien strijdt ze tegen de ziekte. Haar politieke carrière - met haar jarenlange ervaring als raadslid en fractievoorzitter namens de HOP was ze een serieuze kandidaat voor een wethouderspost - moest ze noodgedwongen op een lager pitje zetten. Maar stilzitten zit niet in haar aard, dus startte ze haar stichting. "Mijn maatschappelijke betrokkenheid plus mijn grote netwerk brachten mij op het idee wat te kunnen betekenen in de verdere ontwikkeling van immuuntherapie, de behandeling die mij al zeven jaar in leven houdt. Hoewel mijn situatie nog ernstig en niet stabiel is, geloof ik samen met mijn vooruitstrevende en zeer gemotiveerde arts dat immuuntherapie de toekomst is voor genezing of stabiliseren van vele soorten kanker. De afgelopen twee jaar is ook wereldwijd het geloof in het succes van immuuntherapie snel toegenomen. Maar optimalisering en personalisering is nodig omdat immuuntherapie nog lang niet bij elke patiënt werkt. Ons doel is hiervoor geld in te zamelen."

Jodelen

De veiling van het tweede vaatje Hollandse Nieuwe heeft in elk geval een prachtig bedrag opgeleverd. Telstar-directeur Pieter de Waard weet op perfecte wijze biedingen los te krijgen uit de zaal met aanwezigen. Na 78 biedingen zit de tijd erop en kiedst notaris Yvette Beumer blind het 'winnende lot'. Winnaar Zeehaven IJmuiden legt het vaatje echter terug, om het nogmaals bij opbod te laten veilen. Cornelis Vrolijk en Jim Iskes van het gelijknamige sleepbedrijf winnen het vaatje voor € 5.500,- maar ook zij laten het vaatje opnieuw veilen, ditmaal tegen afslag. Er wordt gemijnd

Lees verder op pagina 7