De nieuwe Cliëntenraad Halte Werk poseren met wethouders Verbruggen (Alkmaar), Reijven (Langedijk) en Fintelman (Heerhugowaard).
De nieuwe Cliëntenraad Halte Werk poseren met wethouders Verbruggen (Alkmaar), Reijven (Langedijk) en Fintelman (Heerhugowaard). (Foto: Wim van der Vlugt)

Nieuwe cliëntenraad voor regionale Halte Werk

REGIO - Het bestuur van Halte Werk heeft donderdag 27 juni de nieuwe cliëntenraad voor Halte Werk geïnstalleerd. Dit vond plaats in het Stadskantoor van Alkmaar waar Halte Werk is gevestigd.

Met de installatie van een nieuwe Cliëntenraad Halte Werk (CRH) wil Halte Werk klanten en/of hun vertegenwoordigers betrekken bij het beleidsproces. De CRH gaat adviseren over het beleid en de dienstverlening van Halte Werk, die daardoor verordeningen en beleidsvoorstellen beter kan afstemmen op de doelgroep. De raad bestaat uit zeven personen die wonen in het werkgebied van Halte Werk. Daarnaast zullen ook drie vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties deel uit gaan maken van de cliëntenraad. Inmiddels heeft er een werkbezoek bij Halte Werk plaatsgevonden en is onder meer gesproken met het management. De CRH gaf aan tevreden te zijn met de goede balans van expertise binnen de raad. Halte Werk is blij dat via de adviezen van de cliëntenraad de inbreng van klanten nu in orde is.

Halte Werk is de sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en voert de Participatiewet, schuldhulpverlening en aanverwante regelingen uit voor deze gemeenten. Daarnaast werkt Halte Werk op het gebied van jongeren en zelfstandigen ook voor andere gemeenten. Kijk ook op www.haltewerk.nl.