Fiets mee door de mooie Noord-Hollandse polders.
Fiets mee door de mooie Noord-Hollandse polders. (Foto: Archief)

Tour de Soes voor het goede doel

LANGEDIJK - Wat ooit begon als fietsclub voor stoere dames mondde uit in een jaarlijks terugkerend evenement. Fietsen door de omgeving voor het goede doel: Tour de Soes. De twee Rotaryclubs in Heerhugowaard en Langedijk doen zondag 7 juli voor de eerste keer mee als 'Tour de Soes Langedijk en omstreken'.

De Tour de Soes is een gezellige fietsdag voor jong en oud, waarbij geld bijeengebracht wordt voor goede doelen in onze omgeving, voor de jeugd, cultuur en sport. De opbrengst van Tour de Soes gaat dit jaar naar de volgende goede doelen: stichting 'Je mag er zijn' (www.noordholland.jemagerzijn.nl), stichting Maria Magdalena (www.stichtingmariamagdalena.nl) en 'Zicht op Talent', een gezamenlijk project van Artiance, Centrum voor Kunsten en Cool, kunst en cultuur (www.coolkunstencultuur.nl/educatie/info/zicht-op-talent/).

BroekerVeiling

Er is voor iedereen een geschikte route (15, 30, 60 en 120 kilometer), met de mogelijkheid om Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk te bezoeken. Dit is tevens de start- en finishlocatie. Deelname kost € 7,50 per persoon (kinderen € 2,50). Het startkaartje is tevens loterijticket. Een passe-partout bestaande uit een startbewijs, kop koffie, lunchpakket voor onderweg, twee drankmuntjes en twee lootjes voor de loterij) kost € 20,-.

Kijk ook op www.tourdesoes.nl.