Een trotse Carola van 't Schip (tweede van rechts) bij de overhandiging van de cheque.
Een trotse Carola van 't Schip (tweede van rechts) bij de overhandiging van de cheque. Foto: Aangeleverd

Stichting CarolaHelpt.nl zamelt geld in voor onderzoek immunotherapie

Vervolg van de voorpagina

door Brigitte Paulissen van Beterbusiness bij € 4.500,-, al geeft ze toe uitsluitend te hebben geboden om alle aanwezigen aan het jodelen te krijgen. "Daar knappen kankerpatiënten van op." Brigitte schenkt het vaatje daarna aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De stemming zit er inmiddels goed in en de spanning stijgt bij het bekendmaken van de uiteindelijke opbrengst van de veiling. Tijdens het rekenwerk van notaris Beumer krijgt Mark van 't Schip van zijn vrouw te horen dat bij de eerder die dag gemaakte hersenscan de uitzaaiingen een stabiel beeld laten zien en dat Carola na een bloedtransfusie over enkele uren weer naar huis mag! Bij de bekendmaking van het enorme bedrag van € 70.000,- valt al het mooie van die avond samen.

Vaatje op transport

Hierna worden plannen gemaakt om de haring en de cheque in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te overhandigen aan Professor Blank. Rauwe vis en een ziekenhuis gaan niet goed samen, waardoor de voorbereidingen best wat tijd in beslag nemen. Daarom wordt de haring uit het vaatje eerst aangeboden aan alle bewoners van verzorgingstehuis De Cameren in Limmen. Brigitte is de haring daar persoonlijk gaan brengen en heeft uitleg over Stichting CarolaHelpt en het onderzoek gegeven aan alle bewoners. Die zijn onder de indruk. Maandag 24 juni is het zover en gaat het vaatje, inclusief schalen met haring en de cheque op transport naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Carola: "Daar worden we ontvangen door professor Blank, die de cheque met een grote glimlach in ontvangst neemt. Hij geeft aan alle aanwezigen uitleg over het veelbelovende onderzoek. Daarna worden alle patiëntenafdelingen voorzien van prachtig opgemaakte schalen met haring. Onze dank gaat uit naar iedereen die deze haringparty tot een succes heeft gemaakt."

Meer acties

De opbrengst van de veiling is precies het bedrag wat Stichting CarolaHelpt jaarlijks bij elkaar wil brengen. Carola: "Dit geld dekt de kosten van de onderzoekster in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor één jaar. In twee jaar tijd heeft Stichting CarolaHelpt nu al ruim € 200.000,- ingezameld voor meer onderzoek naar de optimalisatie van immuuntherapie tegen kanker. Binnenkort staan meer acties op het programma, onder meer een spinning/Zumba-evenement in Heerhugowaard in september."

Kijk ook eens op CarolaHelpt.nl.