De banen liggen voor het oprapen in de zorg.
De banen liggen voor het oprapen in de zorg. (Foto: Rodi Media/ archief)

Open dag werken in de zorg

HEERHUGOWAARD - Magentazorg organiseert zaterdag 16 maart een banenmarkt voor iedereen die interesse heeft in werk in de zorg. Ze hoeven daarvoor geen zorgachtergrond te hebben. Er is een vacatureplein, een informatieve markt waar men in gesprek kan gaan met zorgmedewerkers en er worden leuke presentaties en workshops georganiseerd.

De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over werken in de zorg; professionals die al in de zorg werken, maar ook mensen die geen zorgachtergrond hebben. De banenmarkt vindt plaats tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Landelijk wordt er die week, van 11 tot en met 16 maart, extra aandacht gevraagd voor de verschillende functies in de zorg. Door heel Nederland openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien wat werken in zorg en welzijn inhoudt.

Solliciteren

In Zuyder Waert kunnen belangstellenden zaterdag 16 maart van 09.30 tot 12.30 uur binnenlopen voor een kennismaking. Op het plein staan verschillende stands waar medewerkers van Magentazorg graag iets vertellen over hun werkzaamheden in de thuiszorg of op de woonzorglocaties. Op het vacatureplein kunnen bezoekers hun cv laten checken, meer informatie krijgen over werken en leren bij Magentazorg en solliciteren op vacatures die er op dit moment zijn. Daarnaast wordt er ook een interessante presentatie gegeven over de opleidingstrajecten die Magentazorg samen met ROC Kop van Noord-Holland organiseert en kan worden deelgenomen aan een interactieve workshop over omgaan met iemand met dementie.

Woonzorglocatie Zuyder Waert is te vinden aan de Titanialaan 15 in Heerhugowaard. Kijk ook eens op www.magentazorg.nl