Iedereen kan zijn steentje bijdragen om ons land schoon en opgeruimd te houden.
Iedereen kan zijn steentje bijdragen om ons land schoon en opgeruimd te houden. (Foto: Aangeleverd)

Doe mee met landelijke opschoondag Koggenland

KOGGENLAND - Gemeente Koggenland organiseert zaterdag 23 maart, de landelijke opschoondag, diverse opruimacties. Inwoners zijn van harte uitgenodigd deel te nemen, om zo samen op een gezellige manier bij te dragen aan een schonere leefomgeving.

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om anderen enthousiast te maken om gezamenlijk het zwerfafval in de buurt op te ruimen. Meld vervolgens de actie aan via www.koggenland.nl/opschoonactie. Inwoners mogen uiteraard ook op een andere datum aan de slag gaan. Na aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat er nodig is om van de opruimactie een succes te maken. Denk hierbij aan grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en/of veiligheidshesjes. Deze materialen zijn ook in kindermaten beschikbaar. Om tijdig genoeg hulpmiddelen beschikbaar te hebben is het wel belangrijk dat inwoners zich vóór 15 maart aanmelden.

René Otter, beleidsmedewerker Wonen & Ondernemen: "We willen met deze actie niet alleen mensen bewuster maken van het zwerfafval, maar er ook direct iets aan doen. Een schone leefomgeving nodigt uit om het schoon te houden." Het ruimen van zwerfafval beperkt zich niet alleen tot de landelijke opschoondag, dat kan hele jaar. Kijk voor meer info op www.supportervanschoon.nl.