Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Storend of opwekkend

Planten doen het goed op de werkvloer. Ze verhogen het zuurstofniveau en maken de sfeer vriendelijker. Een huisdier op kantoor maakt het gezelliger en geeft rust en afleiding voor de werknemers. Een korte massage na de middagpauze, speciaal tegen nekklachten en muisarmen, kan de werkdruk aanmerkelijk verlichten.

Bij het lezen van dit soort berichten zie ik het volgende voor me: je komt als werknemer op tijd binnen en zet een lekker bakkie koffie. Vervolgens kijk je even of de plantjes nog genoeg water hebben en ruimt de dorre blaadjes op. Dan heb je even tijd voor het werk dat voor je ligt, maar de hond wil er graag uit. Het blijft niet alleen bij een ommetje, je knuffelt nog even wat met het dier en geeft hem water. Inmiddels is het koffiepauze dus schuif je gezellig aan. Vervolgens neem je weer plaats achter je bureau. Om 12.30 uur is het pauze: tijd voor de lunch. Daarna staat er een ingehuurde masseur klaar die je onder handen neemt zodat je weer fris en fruitig bent. Om 14.30 uur moet de hond er weer uit voor een wandeling. Om 16.00 uur is het tijd voor een soepje en om 16.30 uur eindigt je dag...

Aha, ik weet nu waarom zoveel mensen last van werkdruk en stress hebben en tegen een burn-out aanlopen. Dus neem er nog een plantje bij zou ik zeggen, dat scheelt enorm.

Janet