(Foto: )

SVW buigt voor individuele klasse Assendelft

HEERHUGOWAARD – SVW verloor zondag 24 februari vrij kansloos van Assendelft, dat na dit resultaat winnaar is van de tweede periode. Even leek een verrassing in de lucht te hangen, toen Maarten Rippens zijn ploeg al snel aan de leiding hielp. Maar nog geen half uur later zat Assendelft op rozen toen het de achterstand had omgebogen tot een 1-3 voorsprong. Aangezien er na rust niet meer werd gescoord, was dit tevens de eindstand.

Assendelft ging overdonderend van start. Met flitsende aanvallen, die meestal werden ingeleid door de uitblinkende Jesse Schleeper, werd de SVW-verdediging onder grote druk gezet. De groen-zwarten gaven echter vooralsnog geen krimp en loerden op de counter. De eerste de beste aanval leverde voor SVW meteen een doelpunt op, toen Maarten Rippens doelman Jorrit van Hoolwerf in de elfde minuut koelbloedig uitspeelde: 1-0. Even was het gedaan met de dadendrang van Assendelft. De vroege SVW-treffer zorgde bij hun voor enige onrust. SVW zette vervolgens een paar mooie aanvallen op, die echter niets opleverden. Intussen herpakte Assendelft zich en na een schitterende aanval haalde Schleeper in de zeventiende minuut verwoestend uit: 1-1. Al snel kleek dat de groen-zwarten alle zeilen moesten bijzetten om de Assendelfste voorhoede in toom te houden. Na een half uur verkeek doelman Marvin Habets zich op een zuiver schot van Robin Herle: 1-2. Drie minuten later liep Assendelft nog verder uit, toen een schitterend afstandsschot van Schleeper in de kruising vloog: 1-3.

De tweede helft werd voor Assendelft een formaliteit. Men nam wat gas terug en SVW zag geen kans om echt gevaarlijk te worden. Zeker niet toen aanvoerder Tim Kramer met een rode kaart richting kleedkamer kon vertrekken vanwege het onderuithalen van de doorgebroken Mark de Vries.

Zondag 3 maart speelt SVW uit tegen Beemster, een concurrent uit het rechter rijtje. De wedstrijd begint om 14.00 uur.