Afbeelding

FC 072 klopt koploper in rechtstreeks duel

HEERHUGOWAARD - In de Deza Kozijnen-Cup is FC 072 erin geslaagd om koploper Energy Trust tot op twee punten te naderen. In een rechtstreeks duel won FC 072 met 6-4 van de lijstaanvoerder en veroverde daarmee de tweede plaats. Ook de nummer drie, E-TEC Power, houdt aansluiting na de 11-3 overwinning op Alphega Apotheken Alkmaar. Rick Does en Timo Kool scoorden beiden viermaal.

Snijder Sfeerverwarming rolde het gehavende L'Arcade, dat veel vaste krachten miste vanwege de schoolvakantie op met 6-1. TOP pakte belangrijke punten in de strijd tegen degradatie; het won met 6-2 van Bouwbedrijf Bert Groot. KBL Schoonmaakcentrum en DNR-Energy maakten er een rommelige partij van en kwamen niet verder dan 1-1. 4FUN ging onderuit tegen SDV Installatietechniek: 5-1.

Zonneveld Elektro stunt

In de dertiende speelronde in de 123Borstels.nl-cup heeft de ongenaakbare koploper Autobedrijf John Visser zijn eerste punten verspeeld. Het topduel tegen de nummer twee Zonneveld Elektro eindigde na een enerverende wedstrijd in 4-4 en het publiek was bij deze wedstrijd de grote winnaar. Verder was het opmerkelijk dat het sterke Jos Kamp Assurantiƫn, derde in de stand, opvallend veel moeite had met degradatiekandidaat Renses Automobielbedrijven: 3-2.

Used Products Heerhugowaard kwam wat laat op gang tegen middenmotor Tips Thailand, maar won uiteindelijk toch met 6-4. Ook Damclub SNA had het lange tijd moeilijk tegen De Heertjes 4 / Sunrise Zonwering bv, dat pas in de slotfase capituleerde: 5-1. Smaak Enzo bood Horizon Transport & Koeriersdiensten lange tijd goed partij, maar wist uiteindelijk toch met 9-5 te winnen. Jan Sprenkeling Square mag blijven dromen van promotie na de 7-5 overwinning op Van Dijk Borstelwerken.nl.