FC Marlène (in het blauw) leed een pijnlijke nederlaag.
FC Marlène (in het blauw) leed een pijnlijke nederlaag. Foto: Sander Kaaij Fotografie

FC Marlène laat voorsprong glippen

HEERHUGOWAARD – Met een overwinning op Futsel Apeldoorn had FC Marlène de derde plaats in kunnen nemen. Tegenstander Apeldoorn had evenveel punten en in het onderlinge duel waren de punten heel belangrijk. De ploeg van coach Anand Jagdewsing gaf in de tweede helft een 3-1 voorsprong uit handen en verloor uiteindelijk met 3-5.

FC Marlène speelde zonder doelman Peter Rozenbeek (wel op de spelersbank), Jordy Cretier (vakantie) en Issy Hamdaoui (geblesseerd). De gasten begonnen fanatiek en dat leverde al in de derde minuut de openingstreffer op. De vele toeschouwers moesten lang wachten om FC Marlène te kunnen toejuichen. Drie minuten voor het einde van de eerste helft was het Iliass Bouzit, na goed voorbereidend werk van Nabil Akaazoun, die de verdiende gelijkmaker scoorde. Daarna kreeg Bouzit een enorme kans op 2-1, maar zijn schot ging rakelings langs het doel.

Sterk begin

Na de thee ging FC Marlène sterk van start. Al in de eerste minuut scoorde Iliass Bouzit zijn tweede treffer. FC Marlène leek op rozen te zitten door een treffer van de hardwerkende Nabil Akaazoun. Maar tegenstander Apeldoorn scoorde binnen vijf minuten twee treffers en met nog zeven minuten voor de boeg zakte FC Marlène ver weg.

Vooral verdedigend vielen er gaten en daar profiteerde de gasten van door nog tweemaal te scoren. Een pijnlijke nederlaag. FC Marlène staat nog wel op de vierde plek, maar voelt de adem van Groene Ster in de nek. De voorsprong is slechts drie punten.