Bob uit Langedijk werd uitgeroepen tot 'Beste afslanker' van het Cambridge weight Plan.
Bob uit Langedijk werd uitgeroepen tot 'Beste afslanker' van het Cambridge weight Plan. (Foto: Aangeleverd)

Langedijker Bob is 'Beste afslanker'

HEERHUGOWAARD - Bob uit Langedijk had met zijn 140 kilo zowel mentaal als fysiek last van zwaar overgewicht en zetten begin dit jaar een punt achter zijn gewicht. Hij schakelde de hulp in van Fonny Freek van Balance4ever uit Heerhugowaard. Met een succesvol Cambridge Weight Plan is Bob niet alleen afgevallen, hij is zich meer bewust en won bovendien de titel 'Beste afslanker'. "Fonny is een topcoach, zonder haar was ik niet zover gekomen", aldus de trotse Bob.

Balance4ever trots op finalepositie bij Cambrigde Weight Plan

Bob: "Vanaf mijn pubertijd ben ik altijd stevig geweest en vanaf midden twintig werd ik langzaamaan steeds zwaarder. Mijn gewicht liep inmiddels tegen de 140 kilo, ik begon er last van te krijgen. Crossfit wat ik fanatiek had opgepakt werd lastiger, actief bezig zijn met mijn dochters ging met moeite en zelfs veters strikken werd een opgave. Zonder dat ik het door had, ontzegde ik mijzelf, maar ook mijn gezin een heleboel. Begin 2019 was de omslag. Ik zocht contact met Fonny van Balance4ever en samen zijn we aan de slag gegaan." Fonny: "Bob is eerst begonnen met alleen producten van Cambridge Weight Plan, waardoor hij zowel fysiek als mentaal rust vond en hierdoor zijn oude eetgedrag kon loslaten. Hierna hebben we stap voor stap voeding toegevoegd aan zijn eetpatroon, waardoor hij leerde om met gezonde voeding te gaan. Hij is zich er nu van bewust welke voeding bij hem past en hoe hij gezonde keuzes kan maken om op gewicht te blijven."

Mentale knop moet om

Bob: "Het heeft mij zoveel gebracht; ik heb mijn lichaam weer durven vertrouwen, ik heb een andere kledingmaat gekregen en ik kan weer probleemloos stukken wandelen. Ik voel mij prettiger en mijn humeur is beter. Ik heb mijn gezin en jonge dochters mee kunnen nemen in mijn gezonde eetgewoontes. Niet meer op vrijdagavond snacken of chips op de bank maar een gezond alternatief. Niet omdat het niet mag, maar omdat er geen behoefte is. Zonder snack is het net zo gezellig. Fysiek afvallen is niet per se moeilijk. Het is de mentale knop die om moet. Dat is een langzaam en moeilijk proces, maar ik merk dat ik hier elke dag sterker in wordt. Fonny is een topcoach, zonder haar had ik niet zover gekomen."

Innerlijke balans

Balance4ever biedt verschillende mogelijkheden om te werken aan innerlijke balans. Fonny: "Wij staan voor kwaliteit, deskundige begeleiding, persoonlijke aandacht en goede nazorg en werken met het Cambridge Weight plan, een uitgebalanceerd afslankprogramma dat inzicht geef in huidige leef- en eetgewoontes zodat deze veranderd kunnen worden. Het werken met maaltijdvervangers van zeer hoog niveau zorgt ervoor dat er niet nagedacht hoeft te worden over voeding, waardoor er rust in het hoofd ontstaat. Het flexibele stappenplan is geheel op de individuele wensen en omstandigheden van de cliƫnten af te stemmen, waardoor cliƫnten hierdoor makkelijker de stap naar de nieuwe lifestyle kunnen maken."

Meer weten? Bel Fonny Freek via 06-18651991 of mail naar balance4ever@xs4all.nl.