De deelnemers namens Hera.
De deelnemers namens Hera. (Foto: Aangeleverd)

Hera masters in middenmoot

DORDRECHT - Zowel de mannen als de vrouwen van de Waardse atletiekvereniging Hera hadden zich geplaatst voor de masterfinale, zondag 22 september bij atletiekvereniging Fortius in Dordrecht. Zoals verwacht eindigden beide teams in de middenmoot; de mannen werden zevende en de vrouwen achtste in de eindklassering.

Familie Cardol hofleverancier namens Waardse atletiekvereniging

Belangrijke steunpilaar in het mannenteam was Eddy Cardol. Hij werd derde bij het kogelstoten met een afstand van 13,67 meter. Ruud Beerepoot, vorige weekend nog actief op de 5.000 meter op het Europees kampioenschap voor masters, liep ditmaal de 1.500 meter en kwam als derde over de finish in een tijd van 4.21,36 minuten. Kees van Diepen, Robin Korving, Dennis Wit, Rudy Bouwer, Henk van Dijk, Tom ten Bruggencate, Danni Sandholm, Kees Baltus en voorzitter Sebastiaan Huijs completeerden het team.

Jenny Geluk-Cardol

Ook bij de vrouwen bleek een telg uit de familie Cardol belangrijk voor het team: Jenny Geluk-Cardol werd tweede op de 400 meter in een tijd van 1.07,30 minuten en derde op de kortste sprintafstand, de 100 meter, die zij liep in 14,50 seconden. Hanne Hofmans behaalde op de 1.500 meter de derde plaats in een tijd van 5.08,50 minuten. Ook Pauline Meester, Jacqueline Vogel, Valentina Pylina, Els Dekker, Janneke Petersen en Lilian Koelemeij kwamen namens Hera in actie en droegen zo bij aan het puntentotaal.

Kijk voor alle uitslagen van het afgelopen weekend op www.atletiek.nu. Meer weten over atletiek in Heerhugowaard? Kijk dan op www.avhera.nl.