Senioren in actie met Beanbag baseball.
Senioren in actie met Beanbag baseball. (Foto: Aangeleverd)

Homerun voor senioren met beanbag baseball

HEERHUGOWAARD - Raak en homerun! Mevrouw Van Deutekom loopt snel met haar rollator om het bord heen. Ondertussen vertrekken twee andere deelnemers van hun honk naar de thuisbasis. In de oneven weken spelen senioren op dinsdag vanaf 14.30 uur in De Raatstede 'Beanbag baseball', het spel met pittenzakken, geïnspireerd op honkbal.

Vrijwilliger Tineke: "We spelen met twee teams. De spelers gooien een pittenzak richting een speelbord met tien gaten. Elk gat heeft een betekenis: van honkslag en homerun tot 'uit'. De stoelen rondom het bord zijn de honken. En de spelers lopen, nadat ze hebben gegooid, naar het betreffende honk. We kunnen het spel binnen en buiten spelen. Echt heel leuk. En natuurlijk houden we punten bij." "Volgende week ga ik weer voor de homerun'', lacht een deelnemer. Beanbag baseball is een van de nieuwe activiteiten voor senioren bij De Pieter Raat Stichting. Tineke: "Alle Waardse senioren zijn van harte welkom om mee te doen aan de activiteiten in De Raatstede (Dolomiet 2), Hugo-Waard (Gerard Douplantsoen 72) of bij restaurant Het Arboretum (Tamarixplantsoen 1).

Tupperware

In april staan er meer leuke activiteiten op het programma. Zo komt 9 april een consulente vertellen over veertig jaar Tupperware, om 18.30 uur in De Raatstede. Zaterdag 13 april brengt een boswachter om 15.00 uur een bezoek aan De Raatstede om te vertellen over de ontluikende lente, planten en de dierenwereld.

In Hugo-Waard en Het Arboretum staat ook van alles op stapel: zo is er zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur modeverkoop van Fashion Plus en donderdag 18 april vanaf 16.00 uur een high tea met optreden van Thea Ooms. Kosten € 7,50, graag vooraf aanmelden via info@dprs.nl.

Meer activiteiten staan op www.dprs.nl/activiteiten en op de geprinte maandprogramma's, verkrijgbaar bij De Raatstede, Hugo-Waard en het Arboretum.