De gloednieuwe, handgemaakte kapstokkarren worden binnengebracht.
De gloednieuwe, handgemaakte kapstokkarren worden binnengebracht. (Foto: Aangeleverd)

't Schelpje blij met kapstokkarren Houtwaarde

HEERHUGOWAARD - Voor kinderdagverblijf 't Schelpje was donderdag 4 april een grote dag. De dames en heren van Houtwaarde kwamen prachtige rijdende kapstokkarren langs brengen. Houtwaarde is een onderdeel van Esdégé-Reigersdaal en het pand zit in dezelfde straat als het kinderdagverblijf.

Hoe de samenwerking tot stand is gekomen, vertelt Tessa Rood namens 't Schelpje: "We kampten met ruimtegebrek in onze hal. We hadden de kapstokken in groepen verdeeld, maar er waren inmiddels zoveel kinderen dat we alle jassen en schoenen niet meer op de juiste plek kwijt konden. Om deze reden gingen wij op zoek naar alternatieven. Uiteindelijk besloten we om zelf iets te ontwerpen en te kijken of we iemand konden vinden die dit voor ons kon realiseren. Toen kwam de tip: er zit toch een team met houtbewerkers bij jullie in de straat? Kunnen zij niet iets voor jullie betekenen? Onder het mom van, wie niet waagt, wie niet wint, zijn we naar binnen gestapt. Ze wilden deze opdracht graag aannemen! Er werd duidelijk aangegeven dat er geen druk uitgeoefend kon worden, dus het gaat zo snel als dat het gaat en het is klaar wanneer het klaar is."

En het resultaat mag er zijn! Tessa: "We hebben zes prachtige karren in ontvangst mogen nemen! Alle kinderen kunnen weer een eigen plekje vinden voor hun jassen en schoenen. Daarnaast kunnen de pedagogisch medewerkers de kar mee naar de groep rijden wanneer zij met de kinderen buiten gaan spelen. Geen gesjouw meer met jassen en schoenen, maar een kar die van de hal naar de groep kan en weer terug. Het mag gezegd worden, wij zijn er heel blij mee! We zijn de harde werkers van Esdégé-Reigersdaal heel erg dankbaar!"