Jong en oud traint zich fit bij hart for her.
Jong en oud traint zich fit bij hart for her. (Foto: Erik Boschman)

'Aandacht voor je hele lijf'

HEERHUGOWAARD - De voordelen van bewegen wegen écht op tegen de nadelen van niets doen. Plus: je maakt endorfine aan, en dat wordt niet voor niets het gelukshormoon genoemd. Bewegen is voor iedereen, het is de effectiefste anti-verouderingspil die ooit is uitgevonden.

"Regelmatig trainen in ons circuit helpt sterke botten te behouden", vertelt Tamara Kruijsheer van hart for her Heerhugowaard. "De kans dat je iets breekt als je valt, verkleint. Sterke spieren geven je de kracht om je (klein)kinderen op te tillen en te knuffelen. Bewegen helpt tegen bijna alle ongemakken en pijntjes. Ons circuit helpt je om lenig en mobiel te blijven. En sterke spieren geven ons een fijn gevoel en meer zelfvertrouwen. Er trainen hier oma's, tieners, vrouwen met jonge kinderen, oudere kinderen, drukke banen en minder drukke banen, teamsporters, hardlopers, vrouwen die al heel fit zijn en vrouwen die dat vroeger waren en weer willen worden." Bij hart for her doorloop je in dertig minuten een compleet circuit. Tamara: "Je komt binnen wanneer het jou uitkomt en start met een half uur durende intervaltraining. Met aandacht voor conditie, spieren en gewicht. Kortom: aandacht voor je hele lijf. En vergis je niet, in een half uur kun je veel doen! Dagelijks een half uur intensief bewegen houdt je gezond. Je voelt je lekkerder en krijgt meer energie."

Ook voor begeleid afvallen kun je bij hart for her terecht. Tamara: "Daarvoor werken we samen met SLIMdiet, een vier fase proteïnedieet, boordevol eiwitten voor behoud van spiermassa en waarmee je geholpen wordt naar een gezond eetpatroon. Op www.afvallenheerhugowaard.nl lees je meer over onze korte en langere programma's." Vraag een proefles aan via www.hartforher.nl. Bellen of mailen mag natuurlijk ook, via 06-34409356 of tamara@hartforher.nl.