Bram Duijn geeft sinds 2007 karateles in Heerhugowaard.
Bram Duijn geeft sinds 2007 karateles in Heerhugowaard. (Foto: Aangeleverd)

Zelfverzekerd door karate

HEERHUGOWAARD – Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Onder meer die eigenschappen krijg je mee door het beoefenen van Karate. Een wat teruggetrokken kind leert voor zichzelf opkomen, terwijl een wat drukker kind zich beter leert beheersen.

Door beoefening van karate kunnen eigenschappen als eerlijkheid, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing ontwikkeld worden. Wie aan karate doet wordt zelfverzekerder, fitter en energieker. Umi Ryu karatedo is goed voor lichaam en geest. Iedereen kan aan de verdedigingssport meedoen. Kinderen maar ook volwassenen kunnen op elk moment instappen en zullen al snel in staat zijn zichzelf beter te verdedigen. Elke dinsdag zijn er lessen voor de jeugd vanaf vijf jaar en volwassenen in de gymzaal van Campus Columbus aan de Weegbree in Heerhugowaard. Daarnaast zijn er elke woensdag lessen voor de jeugd vanaf vijf jaar in sporthal De Draai. Karate is leuk en leerzaam voor kinderen en volwassenen. Ze leren samenwerken en elkaar te respecteren en voelen zich door karate fitter en gezonder doordat het totale lichaam wordt getraind. Ze bouwen conditie op en leren op een gecontroleerde manier aanval- en verdedigingstechnieken.

Umi Ryu Karate is een praktische zelfverdedigingsvorm, ontwikkeld door Ernst van der Zee, die bestaat uit karate in traditionele vorm, maar ook uit jiu jitsu en jodo (stokvechten). Vanaf 2007 geeft Bram Duijn Sensei (derde Dan) les in Heerhugowaard. Kom gerust eens langs voor twee gratis proeflessen en een maand gratis trainen bij inschrijving. Meer weten? Bel 06-10700290 of mail naar bramduijn@umiryu.nl.

Kijk ook eens op www.umiryu.nl.