Organisator Dirk Snip is in zijn nopjes. ''Het gaat weer een geweldig evenement worden.
Organisator Dirk Snip is in zijn nopjes. ''Het gaat weer een geweldig evenement worden." (Foto: aangeleverd)

Wereldtoppers op het Oliebollentoernooi van Dirk Snip

NOORD-SCHARWOUDE – De dag na kerst, vrijdag 27 december, gaat in zaal Concordia in Noord-Scharwoude de achtste editie Oliebollentoernooi 'over rood' van start.

door Ruud de Waard

Het deelnemersveld, 250 personen, krijgen op de finaledag versterking van een aantal wereldtoppers. De voorrondes zijn vrijdag 27, zaterdag 28 december. Zondag 29 december staan de finalewedstrijden op het programma.

Organisator Dirk Snip is in zijn nopjes. ''Het gaat weer een geweldig evenement worden. Allereerst de locatie. De zaal van Concordia is compleet in kerstsfeer. Er komen veel toeschouwers en we koppelen het toernooi weer aan het goed doel. Net als voorgaande jaren gaat er een mooi bedrag naar KiKa (kinderen kanker vrij). Elke deelnemer betaalt tien euro en met wat geld van verschillende sponsors erbij wordt een mooi bedrag overgemaakt.''

Instromen

Snip is trots op de komst van de Belg Frederic Caudron. ''De beste allround biljarter van de wereld. Hij werd drie keer wereldkampioen driebanden en ik ben heel blij dat hij naar ons toernooi komt.'' Verder ex-wereldkampioen Jef Philipoom, eveneens uit België, Glenn Hofman en de regionale held Sam van Etten, die een aantal seizoenen in het biljartteam van Dirk Snip heeft gespeeld. Tenslotte zal ook Therese Klompenhouwer aanwezig zijn. Zij is viervoudig wereldkampioen drie banden dames.

Gregory Bolten

Dirk Snip is het biljartwereldje niet alleen bekend als actief biljarter, maar heeft in het verleden ook grote toernooien mogen organiseren, waar de top van de wereld aanwezig waren. Denk aan Raymond Ceulemans en Dick Jaspers. ''Maar het organiseren kan ik niet alleen. Ik ben blij met de steun van mijn rechterhand Gregory Bolten. Hij is onze wedstrijdleider en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Ook de complimenten voor het personeel van Concordia, die toch drie dagen lang enorm veel mensen over de vloer krijgt. En niet te vergeten de vrijwilligers die voor een kopje koffie en een broodje zorgen voor de op- en afbouw van de zaal. Van de 250 deelnemers komen ook de meiden van het team 'Dames Biljartteam Concordia' in het strijdperk. Clubje opgericht om mee te kunnen doen aan het Oliebollentoernooi. Snip: ''Een week vier terug vroegen ze aan mij of ze mee mochten doen en of ik hun wilde leren hoe de biljartsport in elkaar zit. Dat wilde ik en ik moet stellen dat er een aardige verbetering te zien is. Het team doet mee en iedereen is natuurlijk benieuwd hoe deze dames het ervan af gaan brengen.'' Er is vrij entree.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 december van 13.00 tot 19.00 uur en zondag 28 december vanaf 14.00 uur, zaal Concordia in Noord-Scharwoude.