Het event is een in- en outdoor mountainbike wedstrijd voor iedereen.
Het event is een in- en outdoor mountainbike wedstrijd voor iedereen. (Foto: aangeleverd)

Jan Bouwes Bike event bij manege Beukers

OUDKARSPEL - Jan Bouwes fietsen organiseert op 6 oktober, in samenwerking met manege Beukers, voor de vierde keer het Jan Bouwes Bike event. Dit is een in- en outdoor mountainbike wedstrijd voor iedereen.

Jong, oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen rijden mee en wordt gereden in verschillende klassen naar leeftijd en niveau.

Het parcours van een kleine 2 kilometer wordt verreden in en rond de manege. In het parcours liggen diverse hindernissen. Het komt dus niet alleen aan op snelheid maar ook op stuurtechniek. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de site www.janbouwesfietsen.nl Op de site staat ook de informatie voor de deelnemers. Het is een leuk evenement voor de deelnemers en de toeschouwers. De mountainbikers zullen diverse keren langsrijden. Voor een leuke impressie staan er op YouTube filmpjes van het Jan Bouwes Bike event editie 2016, 2017 en 2018.

Voor deze vierde editie is de samenwerking gezocht met de organisatie van de MTB top wedstrijden (voorheen Rabo top). Deze top bestaat uit ongeveer zes wedstrijden waar aan het eind van het jaar een overall winnaar uit voort komt.

De organisatie streeft er naar om het evenement ieder jaar te verbeteren en telkens iets nieuws te bedenken. Hierdoor hoopt de organisatie dat het evenement ook groeit met meer deelnemers. Zo deden er afgelopen jaar voor het eerst veldrijders mee. Ook voor veldrijders is het een zeer geschikt parcours. Voor de jonge jeugd is er een aangepast parcours zodat ze ook veel rondjes kunnen maken en hun supporters ze vaak langs zien komen.

Jan Bouwes Bike event, 6 oktober op Manege Beukers, Wagenweg 12 Oudkarspel. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@janbouwesfietsen.nl.