Afbeelding
Ruby Groen

10 vragen aan Ruby Groen

Mijn naam is Ruby, moeder van Saartje en Suzie en ik ben de vriendin van Marco Zuurbier (van over de Langebalkbrug, HHW de Noord). Mijn werk en missie is om groepen mensen blij te maken met mooi en goed georganiseerde, duurzame belevenissen in de gemeente Langedijk. Mensen een enorme glimlach op het gezicht bezorgen, zelfs degene die van nature niet zo lekker gaan op lachen, dat is het doel. Dit doen we vol passie en samen met de mooie ondernemers, verenigingen, stichtingen en hobbyisten die Langedijk rijk is. Ook de rijke historie en de prachtige waterrijke natuur in hoort hier bij. Zo gaaf om te doen.

Wie bent u?

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader is gitarist en handelaar Kees Groen uit Sint-Pancras, mijn moeder Postbank medewerkster en horeca medewerkster pur sang Ria Groen- Seidenstiker ook uit Sint-Pancras. Mijn moeder was net iets te jong zwanger van mijn zus Monique en dat was in die tijd best een dingetje. Mijn vader muzikant, niet echt chic en daar kun je toch geen broodkruimel mee verdienen?! De kerk in dit prachtige dorp vond hier ook wat van. Zodoende wonen ze al 50 jaar in Zuid-Scharwoude :-) Maar wees gerust, alles is goed gekomen met deze leukerds, ook met Sint-Pancras en de kerk.

Wat heeft u met dit dorp?

Op werkgebied kan ik hier behoorlijk mijn ei kwijt. Privé is dit hét dorp waar ik samen met ons gezin rust vind, sport, shop, familie, vrienden en kennissen heb. Ennn zeker het dorp en de gemeente waar ik op gezette tijden, het liefst doordeweeks een spontane borrel drink bij een café naar keuze en even lekker keihard kan lachen. Langedijk voelt als thuiskomen en dat is heerlijk.

De mooiste plek in Langedijk?

Thuis met mijn gezin! En voor mij is het ook zeker een bepaald klein eilandje in het Rijk der Duizend Eilanden. Als ik daar naartoe vaar en ben voelt het alsof ik eventjes alleen op de wereld ben. Opa Groen was hier vroeger tuinder, mijn vader hielp hem, dat maakt de gedachte die ik daar heb helemaal af.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Dat zijn er zoveel. Als ik er één moet uitpikken: de spontane koffie momenten met Rein Groot. Dan kwam hij aanwandelen en riep hij met die mooie Candlelight stem 'Volk!' Rein wist naar mijn inziens precies hoe de mensen en de wereld in elkaar zaten. Hij kon altijd zo goed de waarheid vertellen en daar lachten we smakelijk om. Hij heeft mij aangemoedigd mijn idee 'LangedijkerUitje' die al 10 jaar op de planken lag uit te werken en ontslag te nemen bij mijn toenmalige werkgever.. Hij zei: doen! Wat heb je te verliezen moidje? Ik hoop dat ie van boven mee leest.

Als u burgemeester was?

Dan zou ik openbare BBQ/picknickplekken creëren, jeu de boules banen aanleggen door alle dorpen heen.Alle dorpsgenoten lekker ouderwets samen eten en drinken, mooie gesprekken voeren.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Nadat ik mijn eerste kindje kreeg en weer ging werken dacht ik na een jaartje, hoe dan? Toen zei iemand, Ruby, de 3 R'en, ken je die? Neem Rust, maak tijd voor jezelf, sport en eet gezond, dan heb je een stuk meer energie en ben je net ff leuker voor iedereen om je heen. Ik doe dit nu al jaren. Het werkt, ik kan het iedereen kan aanraden.

Uw toekomstwens?

Als iedereen aan zijn eigen buur denkt wordt er aan iedereen gedacht zei mijn buurvrouw laatst. Ik heb daar niets aan toe te voegen.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Jonathan Beukers, Vorige uitbater van de Roode Leeuw. We hebben samen op de middelbare school gezeten en gewerkt in verschillende mooie horecazaken waar hij de eigenaar van was en is. Hij is na 20 jaar gestopt met de toch wel verslavende horeca en is nu samen met zijn broer één van de succesvolle eigenaren van 123 Jaloezie. Hoe bevalt dit leven, en dan in het bijzonder het werken en leven overdag?