Afbeelding
Ben Wansink

STOPHERSENTUMOREN

Je gunt je kinderen alle geluk van de wereld. Een leven met zonneschijn en volop rozengeur, wie wil dat niet? Als het kind dat geluk heeft, wordt dat vaak als normaal gezien. Maar… als er opeens blijkt dat het kind niet zo'n gemakkelijk, mooi pad zal kunnen bewandelen?

Mijn zwager en zijn vrouw wilden voor hun zoon ook dat volle geluk. Tot de jongen rond zijn 30ste een epileptische aanval kreeg. Natuurlijk kreeg hij medicatie, maar dat was geen definitieve oplossing, integendeel. De problemen werden groter en groter. Er werd een snel groeiende, kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Twee operaties volgden, zelfs in Duitsland onderging hij een behandeling. Niets hielp…. Ondertussen getrouwd en een lieve dochter. Maar oud worden zou hij niet, ondanks alle inspanningen en goede hulp. Aan het eind kwam Huub van der Lubbe van De Dijk speciaal naar hem toe en samen zongen ze een lied. Hij doodziek en wachtend op het einde. "Papa heeft een spookje in zijn hoofd…", zei zijn dochtertje.

Het spookje won, uiteindelijk stierf hij, een vrouw en dochter van 6 jaar achterlatend, 42 jaar oud. Dagelijks wordt hij gemist.

Waarom vertel ik dit? Om jou, lezer, te laten begrijpen waarom ik mee doe aan de Stophersentumorendag aanstaande zaterdag 5 oktober in museum Broekerveiling. Een mooie dag vol activiteiten en als toetje een lezing van Maarten van der Weijden en een veiling. Het doel, geld ophalen om hersentumoren de wereld uit te helpen, moet gehaald worden. Daarom ben ik er van 09.30 uur tot een uur of 5.

Oh, wat hoop ik velen van jullie te mogen zien!

Aanmelden kun je doen via pcdenijs@gmail.com. De toegang is niet gratis, maar je krijgt zeker waar voor je geld en… je steunt een geweldig doel!