Afbeelding
Marieke Neesen-Barten

Het Ontmoetingshuis

Op 2 oktober wordt het Ontmoetingshuis van Wonen Plus Welzijn Langedijk officieel geopend. Het Ontmoetingshuis is voorlopig gevestigd in het gebouw van Veldzorg in Broek op Langedijk. Daar worden diverse mensen met dementie in een vroeg stadium opgevangen voor een ochtend of middag, zodat hun mantelzorgers vrijaf hebben.

En dit Ontmoetingshuis is zo belangrijk, de mensen worden in een huiselijke omgeving ontvangen, worden actief begeleid. Er is een braintrainer (een soort computer met geheugenspellen), de krant wordt voorgelezen en besproken. Er worden spelletjes gedaan. Er wordt warm gekookt voor de lunch, dus de groenten worden gesneden, de aardappelen geschild en zo worden de mensen actief begeleid, wat belangrijk is voor mensen met dementie. In de middag wordt er buiten gewandeld, of andere fysieke oefeningen gedaan.

Door de vergrijzing hebben wij in Langedijk straks veel mensen met dementie, die graag zo lang mogelijk thuis willen wonen, maar dat moet wel mogelijk zijn. Het Ontmoetingshuis helpt daarbij, een prachtig initiatief. Wonen Plus Welzijn Langedijk heeft dit jaar de Martin Neesen Prijs gewonnen voor dit initiatief. De 10.000 euro van de Martin Neesen Prijs is goed besteed aan de aankleding van de zaal van het Ontmoetingshuis, de aanschaf van de braintrainer en andere materialen.

Ik heb zelf al een keer de mensen in het Ontmoetingshuis mogen ontmoeten, lieve mensen met dementie, geweldige vrijwilligers. Deze vorm van opvang is hard nodig in Langedijk, ik ben blij dat het Ontmoetingshuis nu bestaat! www.lieflangedijk.nl

P.S. Iedereen kan nu nomineren voor de Martin Neesen Prijs 2020! Vul het nominatieformulier in op www.lieflangedijk.nl onder kopje stichting – Martin Neesen Prijs.