Elf turners van Turn Totaal Langedijk scoorden tijdens hun thuiswedstrijd zeven medailles.
Elf turners van Turn Totaal Langedijk scoorden tijdens hun thuiswedstrijd zeven medailles. (Foto: aangeleverd)

Turn Totaal Langedijk groots op drie fronten

LANGEDIJK - In Enschede kwamen vijf turners uit in de derde divisie met als inzet een plek in de allroundfinale. Jeugdturner Sil Jongenburger haalde dat, plus toestelfinales op vloer en ringen. Teamgenoot Timo Veldt sleepte dankzij een hoge sprongscore de finale op dat toestel in de wacht.

Junior 1 Zeno van Esch en Noah Jongenburger plaatsten zich ruim voor de eindronde. Zeno voegde de toestellen vloer en brug toe, Noah mag op het toestel sprong tijdens de finale opnieuw vlammen. Derde divisie senior Dave Peijnenburg kwalificeerde zich op vloer en brug. Een divisie hoger gaf senior Stefan van der Vliet zijn visitekaartje af met de hoogste score en dus de allroundfinale. In Rotterdam leverde de halve finale NK voor de turnsters een spannend toernooi en mooie resultaten op. Alissa Derksen, Jeugd N4 herstelde zich ijzersterk na een val op balk. Ze haalde brons op de meerkamp en sloot perfect af met ook nog een vloerfinale. TTL's jongste deelneemster was Indy Jongenburger, ze is pupil 2 N3. Haar voorbereiding was door ziekte niet optimaal, maar ze draaide toch een puike wedstrijd en staat eerste reserve voor de meerkamp én de balk. Eef Dekker draaide in de derde divisie een zeer degelijke wedstrijd. Ze turnde zich via een goede wedstrijd naar een 13e plaats.

Rayoncompetitie

Tenslotte deden in Mayersloot 11 turners mee aan de Rayoncompetitie. Een tot de laatste stoel gevulde zaal zag dat maar liefst zeven van de elf een plek op het podium bemachtigden. De drie goudhaantjes waren Luuk Rootjes (instap 18), Jeppe Rootlieb (instap 17) en Joris Goudsblom (pupillen niveau 16). In deze laatste categorie werd het zelfs een 'clean sweep' met TTL'ers Youri Alders (zilver) en Hidde Kuitert (brons). Ook Kick Dillo (5) en Ytse Molenaar (6) draaiden een goed toernooi. Zilver was verder weggelegd voor Sam Ottenhof (instap 18), waar Willem-Teun Schotten een vijfde plek scoorde. Het jonge talent Sepp Quadvlieg werd derde en bij de instap 17 haalde Arron Bakker met een vierde positie nét geen ereplaats.

Alle informatie staat op: www.turntotaallangedijk.nl.