Ambachtelijk ijs eet je ook lekker op de Streekmarkt.
Ambachtelijk ijs eet je ook lekker op de Streekmarkt. (Foto: aangeleverd)

Meer kramen dan ooit en gratis entree

Langedijker Streekmarkt bij de Koen

LANGEDIJK - Zaterdag 7 en zondag 8 september wordt de zesde Langedijker Streekmarkt gehouden op het terrein van Wijndomein de Koen in Zuid-Scharwoude.

Maar liefst 30 kramen worden bemand door standhouders uit de regio, die stuk voor stuk eerlijke en ambachtelijke producten te koop aanbieden.

Er is geitenkaas, schapenijs en vlees van herten te koop. Speciaal voor deze markt gemaakte wijnzuurkool van Kramer is er met wijn van de Koen. Er is keuvelbier en droge worst of biologische groenten en chocolade, maar ook wordt er paling gerookt en verse hapjes bereid. En hebt u weleens producten van zeewier geproefd? Dan is dit uw kans!

De wildbeheer eenheid Geestmerambacht geeft uitleg over de werkzaamheden om de schade en overlast van ganzen te beperken. Hier kan men ook proeven hoe lekker gans smaakt en wat je allemaal met ganzenvlees kan doen.

Op het gezellige wijnplein kunt u een mooie wijn van de Koen proeven of een fles kopen, maar er is ook koffie, fris of een biertje, waarbij u ook lekkere hapjes kunt bestellen.

U kunt deze dagen ook vanaf de Koen een rondvaart maken naar het Oosterdel gebied of een potje Jeu de Boules spelen en voor de cultuurliefhebbers is er veel te beleven bij Atelier 6 en bij kunstschilder Sietse Wiersma. De Burg Gastvrij staat op het plein met de O-fire en bereid ter plekke lekkere barbecue gerechtjes. Op zaterdag zal Edwin van Berkel met gitaar en zang op het wijnplein optreden en op zondag komt het Langedijker Koor met haar populaire programma. Voor iedereen wat wils dus.

De markt is van 11.00 tot 17.00 aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude.