De nieuwe naam van de Fusieschool werd onder luid gejuich en in aanwezigheid van Chivon Paspers onthuld.
De nieuwe naam van de Fusieschool werd onder luid gejuich en in aanwezigheid van Chivon Paspers onthuld. (Foto en tekst: Marsha Bakker)

De Fusieschool wordt Waterrijk

NOORD-SCHARWOUDE - De Maria Eilanden, De Sint Maria, De Duizend Maria's? Hoe gaat De Fusieschool aan de Schoolstraat heten? Het was de vraag die de school al een aantal maanden bezighield.

Er zijn heel wat goede, en minder goede, namen ingestuurd op het speciale e-mailadres dat was ingesteld voor de zoektocht naar een nieuwe naam, 75 maar liefst. Op 28 maart kwam de naamkeuzecommissie bijeen en op donderdag 29 maart werd de naam officieel bekend gemaakt: Waterrijk.

De Maria Eilanden, De Sint Maria, De Duizend Maria's?

Sinds de start van het nieuwe schooljaar werken de twee Atrium-scholen samen onder hetzelfde dak aan de Schoolstraat. ,,Het samengaan is soepel verlopen'', zegt directeur Monique Froeling. ,,We hebben ouders, leerlingen en andere belanghebbenden nauw betrokken bij het hele proces, in november hebben we een meedenkdiner gehouden en elke stap die gezet moest worden naar de fusie was duidelijk." Die openheid heeft zijn vruchten afgeworpen. "Het voelt goed, voor iedereen. Des te meer reden om snel een nieuwe naam te verzinnen die past bij deze positieve ontwikkeling." Samen met collega's Chantal Jonker en LĂ©onie Hoffmann bedacht Monique begin dit jaar een ludieke actie om op zoek te gaan naar de perfecte naam. Chantal: "In plaats van 'Boer zoekt vrouw' hebben we 'School zoekt naam' bedacht. Klein autootje, pruik op, jurk aan en hondje onder mijn arm en ik was Chivon Paspers. Sommige kinderen herkenden me niet eens", lacht ze.

Lees verder op pagina 4