De finale wordt verzorgd door Het Langedijker Koor onder leiding van Giancarlo Romita.
De finale wordt verzorgd door Het Langedijker Koor onder leiding van Giancarlo Romita. (Foto: aangeleverd)

Langedijk Zingt en Swingt

LANGEDIJK - In samenwerking met de parochie Sint Jan de Doper vindt op 30 juni voor zesde keer Langedijk Zingt en Swingt weer plaats in het Kloosterhof, Dorpsstraat 512 in Noord-Scharwoude. Entree is gratis.

Twee nieuwe gezichten bij het festival

Bij deze editie debuteren twee koren. Het eerste is de Alcmaer Voices onder leiding van René Domen. Het koor is in 1992 opgericht als Noordhollands Dagblad Koor. Vanaf 19 januari 2018 is de naam van het koor gewijzigd in Alcmaer Voices. Hun repertoire is zeer gevarieerd, popsongs, muziek uit de jaren 60/70, wereldmuziek en Nederlandstalig.

Vocal Group Men@Work

Het tweede nieuwe gezicht is de Vocal Group Men@Work. Dit is een Westfriese mannenkoor met een bijzonder geluid. Het koor bestaat uit 12 mannen uit diverse Westfriese dorpen die zingen als passie hebben. Het koor zingt meerstemmig, van diepe bassen tot hoge tenoren. Sommige nummers worden ondersteund door de piano, andere nummers worden a-capella gezongen. Alle zangers hebben meerdere jaren ervaring in zanggroepen of koren. Het repertoire is veelzijdig, van Queen tot De Poema's, van Elton John tot Adèle. De arrangementen zijn grotendeels van de hand van dirigent Frank Hoebe en staan garant voor originaliteit en mooie harmonieën.

'St. Caecilia´

Om 11.30 uur wordt het muziekgebeuren geopend door de Gemengde Zangvereniging ´St. Caecilia´. Onder leiding van Dennis van der Heijden brengen zij een licht klassiek programma ten gehore.

Ritmisch Koor St. Jan de Doper

Daarna is het de beurt aan het Ritmisch Koor St. Jan de Doper, onder de enthousiaste leiding van Jos te Riele. Het koor is bekend van de vieringen in de kerk, maar ook buiten de kerk. Een gevarieerd repertoire met solisten, koorpartijen en sfeervolle begeleiding.

'Back in Time'

Na de pauze is het popkoor 'Back in Time' weer van de partij. Dit koor staat eveneens onder leiding van Frank Hoebe. Zij zingen een gevarieerde mix van popnummers door de jaren heen.

Het koor wordt begeleid door een combo bestaande uit een pianiste, dwarsfluitiste, drummer, gitarist, basgitarist en saxofonist.

Het Langedijker Koor

De finale wordt verzorgd door Het Langedijker Koor onder leiding van Giancarlo Romita. Dit koor is een begrip in Langedijk en Omstreken. Zij hebben alle bagage om het festival feestelijk af te sluiten.

Behalve de deelnemers en medewerkers wil de organisatie bij voorbaat de Stichting Lief Langedijk bedanken voor haar zeer belangrijke financiële bijdrage.