Afbeelding
Ben Wansink

Lof

"Kom een keer luisteren..". Vriend Kees nodigde me menigmaal uit. Zingen in "De Lofstem" is immers zijn grootste hobby.

Meestal had ik geen tijd of geen zin. Ik was al eerder geweest en ben nu eenmaal een persoon die snel uitgekeken is. Ik vond echter dat het weer eens hoog tijd werd.

In de Allemanskerk gaf het mannenkoor een inloopconcert en er zouden mooie liederen ten gehore gebracht worden, volgens Kees.

De schitterende kerk zat behoorlijk vol, ondanks concurrentie van de voetballende dames tegen Canada en eerlijk is eerlijk: "De Lofstem" is een prachtig koor, Langedijk mag er trots op zijn.

Je voelt het plezier in zingen en dirigent Aldert Fuldner blijkt een vakman te zijn. Hij begeleidt de heren op de piano of, in de kerk, op het orgel en het klinkt prachtig.

Het publiek genoot dan ook volop, ik idem dito met een sterretje. Maar eigenlijk schrijf ik dit stukje omdat al eerder mij een enthousiasteling in het koor opviel.

Natuurlijk hebben alle heren er lol in, maar hij toont dat het meest. Zijn hele lichaam zingt mee, hij beweegt, zwaait met de handen en is nog gezegend ook met een prachtige stem.

Ik ging me dus op hem concentreren en na verloop van tijd had ik het zo gefilterd, dat ik eigenlijk alleen nog maar hem hoorde. Het kan niet anders of zijn mede-koorleden zijn blij met hem.

Zijn stem is zuiver en, waar ik nog wel eens de neiging heb te mompelen, zingt jij duidelijk en articuleert goed.

Hij zingt uit volle borst en je ziet dat om hem heen zijn collega's zich aan hem optrekken.

Tsja, met zo'n zanger in je midden is het fijn zingen en krijg je een mooi koor! Er werd mij wel eens gevraagd waarom ik geen lid word van "De Lofstem".

Nou, dat wordt dus niets… ik kan best aardig zingen hoor, ahum, maar ben niet trouw. Iedere donderdagavond oefenen, thuis de teksten studeren en oefenen, keurig bij elkaar staan tijdens een optreden, nee, da's niks voor mij.

Alhoewel, als ik bij de Henk Bouwhuis in de buurt zou staan… zou ik een veel betere zanger worden met ook een mooie lofstem.