Afbeelding

10 vragen aan Johan Korver

Als fanatiek fietser heb ik al verscheidende malen deelgenomen aan de Tour de Soes vanuit Warmenhuizen. Mooie fietsroutes door Noord-Holland op de eerste zondag in juli met als prachtig doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Als lid van Rotary Heerhugowaard-Langedijk heb ik mijn idee binnen onze club besproken en iedereen was enthousiast om de Tour de Soes ook in Langedijk te organiseren. Samen met Rotaryclub Langedijk-Geestmerambacht hebben wij een commissie gevormd van 8 personen die tot op de dag vandaag druk bezig zijn om alles voor te bereiden voor zondag 7 juli. Wij gaan er vanuit dat dit goede-doelen-evenement in deze regio vele deelnemers trekt, en zeker met start-/finishlocatie Museum Broekerveiling als decor. Informatie kunt u vinden op www.tourdesoes.nl.        

De vraag van SportsEvents: Wat heeft je doen beslissen om Toer de Soes naar Langedijk te halen?

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Johan Korver, 52 jaar jong, getrouwd met Ellen Wolfswinkel, twee zonen (Renzo en Ingmar), geboren in Heerhugowaard-Noord, woonachtig in Oudkarspel, mede-eigenaar van architectenbureau Breebaart Korver BNA B.V. in Zuid-Scharwoude.

Van wie bent u drien?

Ik ben de tweede zoon van Jan en Truus Korver. Verder heb ik een oudere broer en een jongere zus. Tot mijn 24e gewoond aan de Middenweg in Heerhugowaard-Noord.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik woon inmiddels bijna 27 jaar in Oudkarspel en heb hetzelfde gevoel als mijn vorige woonplaats Heerhugowaard-Noord. 'Ons-kent-ons mentaliteit' en als er iets moet gebeuren voor een evenement dan staan er altijd voldoende mensen klaar om het tot een groot succes te maken. Dit ken ik vanuit het verleden bij voetbalvereniging s.v. DTS en hoop dit ook weer te ervaren bij de organisatie van Tour de Soes Langedijk e.o.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Het Duizend Eilanden gebied met zijn karakteristieke beeld van eilanden en water. Een prachtig gebied om door te fietsen, maar ook vanaf het water kan je genieten van de rust en schoonheid. Vergeet daarbij niet Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk en het Regthuis in Oudkarspel. Beide een 'samenvatting' van de historie van Langedijk.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Dan moet ik terug in de tijd. Deelname aan de Beddenrace in Noord-Scharwoude samen met mijn zusje Joke. Ik denk dat het eind jaren tachtig was onder de leiding van de grondleggers van de Beddenrace, met mijn overleden zwager Peter Kos als speaker. Met een sterk deelnemersveld van 120 racebedden werden wij uiteindelijk derde bij de gemengde koppels. Na een slopende race, totaal 'uitgewoond', het treetje mogen bestijgen in de bekende vrachtwagen van de Waard Transport met honderden mensen op de Speelweide. Onvergetelijk!!

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

In ieder geval moet de verkeersveiligheid in en rondom ons mooie dorp kritisch worden bekeken. Ik lees de laatste tijd te veel ongevallen, met soms ernstige afloop, waarbij met name fietsers zijn betrokken. De fiets is in deze regio een belangrijk milieuvriendelijk vervoermiddel naar school, werk en uiteraard recreatie. Laten we nu gaan zorgen dat de voorzieningen om de veiligheid voor de fietsers gewaarborgd zijn, zodat wij in de toekomst nog steeds met een veilig gevoel ons kunnen vervoeren op de fiets!

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Trouw met Ellen Wolfswinkel!

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Ondanks de grote vraag naar woningen in en rondom Langedijk, want ook onze kinderen moeten in de toekomst een eigen plek kunnen hebben, moet het dorp zijn karakteristieke uitstraling behouden. De lintbebouwing met achterlegen waterpartijen ongeroerd laten en het vraagstuk van woonbehoefte invullen op locaties rondom de dorpskern en het transformeren van leegstaande bedrijfspanden.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?

Ron Karels als directeur van Museum Broekerveiling. Samen met zijn team is hij de 'verteller' van de historie van Langedijk en zijn directe omgeving.

Wat zou u hem willen vragen?

Wat is zijn drijfveer om als Egmonder de historie van Langedijk uit te dragen en op welke wijze zorgt hij er voor dat er in de toekomst nog steeds voldoende toeristen het museum blijven bezoeken?