Onder de aanmoedigingen van de vele toeschouwers kwamen de deelnemers tot prima prestaties.
Onder de aanmoedigingen van de vele toeschouwers kwamen de deelnemers tot prima prestaties. (Foto: aangeleverd)

Geslaagde achtste editie Van der Voort Groep Triatlon Langedijk

LANGEDIJK - Voor de achtste maal werd woensdag rond Hotel Restaurant De Buizerd in Oudkarspel de Triathlon Langedijk gehouden.

Winst voor Maaike Vooren en Tristan Olij

Onder prima weersomstandigheden en bekeken door massaal toegestroomd publiek werd veel strijd geleverd om de ereplaatsen. Na de starttoeter, gehanteerd door hoofdsponsor Willem van der Voort, begon de wedstrijd met 600 meter zwemmen in het kanaal. Daarna werd 18,4 km gefietst en 5 km gelopen.

Onder de aanmoedigingen van de vele toeschouwers en de enthousiaste begeleiding van speaker René Stammes kwamen de deelnemers tot prima prestaties. Na 7.47 minuten kwamen Tristan Olij en Omar Brons als eersten uit het water om de fiets te pakken voor de 18,4 km fietsen. Zij werden op korte afstand gevolgd door Michael Krijnen, Peter Johan Dillo en Jeffrey vd Park. Bij het fietsen bleven Omar en Tristan aan de leiding en zij kwamen als eersten terug bij De Buizerd met ruim een minuut voorsprong op Peter Johan.

Tijdens de afsluitende 5 kilometer loop bleek Tristan Olij uit Winkel de sterkste en hij finishte, na de snelste looptijd (18.04) te hebben neergezet, in een knappe tijd van 51.55. De tweede plaats was voor Omar Brons uit Almere in 52.47, ruim voor Jeffrey van der Park uit Purmerend, die een tijd van 54.34 noteerde.

Plaatselijk favoriet

Van de dames was Maaike Vooren uit Alkmaar, die voor het eerst aan de start stond in Langedijk de sterkste. Bij het zwemmen nam ze al een ruime voorsprong op de concurrentie. Deze voorsprong op Talissa van de Fluit ( zesvoudig winnaar) en Kim Hittinger bleef tijdens het fietsen en lopen in stand. Zij eindigde net onder het uur in 59.34, waarmee ze overall de 15e plaats scoorde. Daarachter was het Talissa van der Fluit uit Winkel, die met een tijd van 1.01.00 Kim Hittinger (1.01.10) uit Bussum nog net voorbleef. Plaatselijk favoriet Cora Kiekens-Klaver uit Oudkarspel haalde met de 4e plek het podium net niet, maar is weer helemaal terug na een jaartje pauze door zwangerschap.

Spannende strijd

Bij de trio's was de strijd om de eerste plaats spannend; Het team Theo Schilder I uit Alkmaar lag na het zwemmen en fietsen nog derde. Maar tijdens het lopen was het Pim Molenaar, die het team met de snelste looptijd van de avond (17.35) de winst bracht in 53.33. In 54.32 eindigde het team Triple E uit Zaandam als tweede en team Decathlon Supertri uit Heerhugowaard eindigde als derde in 56.04.

Snelste Langedijkers

De prijzen voor de snelste Langedijkers gingen naar Cora Kiekens-Klaver bij de dames, Edward Kardinaal bij de heren en Pro Salton bij de trio's. Ook achter deze snelle dames en heren werden mooie prestaties geleverd en alle atleten werden op de finish binnengehaald met een verdiend applaus. Na afloop werden voor de Buizerd de prijzen uitgereikt en was het nog tot laat in de avond een gezellige boel.

De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagd evenement en bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet om dit evenement mogelijk te maken, alsmede de hoofdsponsoren Van der Voort Groep, Hotel Restaurant De Buizerd en BPD Ontwikkeling.

Voor de complete uitslag en foto's zie www.triathlonlangedijk.nl.