Wilfried de Groot (l) en Ed de Jong zijn namens Rabobank Alkmaar en omstreken ambassadeurs van de Heerhugowaard CityRun.
Wilfried de Groot (l) en Ed de Jong zijn namens Rabobank Alkmaar en omstreken ambassadeurs van de Heerhugowaard CityRun. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

Rabobank trotse hoofdsponsor CityRun

HEERHUGOWAARD – Rabobank Alkmaar en omstreken is ook dit jaar de trotse hoofdsponsor van de Heerhugowaard CityRun. "Rabobank herkent zich in de kernwaarden van de Heerhugowaard CityRun: vitaliteit, sportiviteit en verbinding voor mensen van alle leeftijden", aldus Ed de Jong, namens de bank een van de ambassadeurs van het Waardse hardloopspektakel.

"De bank ondersteunt verschillende evenementen en projecten die bijdragen aan een sterkere lokale samenleving, zoals de CityRun", legt Wilfried de Groot, collega-ambassadeur van De Jong, uit. "Met sponsoring en donaties versterken wij het verenigingsleven en daarmee de plaatselijke gemeenschap. Zo willen we culturele, maatschappelijke en sportieve ambities waarmaken." Naast de Heerhugowaard CityRun zijn ook de Clubkas Campagne en de AZ Foodtour mooie, actuele voorbeelden van lokale sponsoractiviteiten van Rabobank Alkmaar en omstreken.

Opbrengt naar CityRun

De opbrengst van de CityRun gaat naar een aantal goede doelen; dit jaar is dat in elk geval Stichting Medische Kindercirkel, een organisatie die de beleving van zieke kinderen in het ziekenhuis in Alkmaar wat aangenamer probeert te maken. De Jong: "De maatschappelijke betrokkenheid die de CityRun heeft, sluit aan bij de speerpunten van Rabobank, net als vitaliteit. Reden voor ons om ook onze collega's enthousiast te maken mee te doen aan de CityRun. Inmiddels hebben al zo'n vijftig medewerkers zich ingeschreven. Zelf doen we uiteraard ook mee. We zijn al aardig getraind; Wilfried is een echte duurloper. Die heeft al zeven marathons gelopen. Zelf ben ik van de minder lange afstanden, nu werk ik toe naar de halve marathon van Amsterdam, en in het trainingsschema past de tien kilometer van de CityRun perfect."

De Heerhugowaard CityRun is vrijdag 12 april. Inschrijven voor de vijf of tien kilometer, KidsRun of BusinessRun? Kijk op www.heerhugowaardcityrun.nl. Meer informatie over de Rabobank: www.rabobank.nl/lokale-bank/alkmaar-eo.