Kimberly Hennipman met het 'barrel' waarmee ze 2.400 kilometer door Europa gaat rijden.
Kimberly Hennipman met het 'barrel' waarmee ze 2.400 kilometer door Europa gaat rijden. (Foto: Vincent de Vries)

Ga mee op avontuur met feestzangeres Kimberly Hennipman

HEERHUGOWAARD – Met een oud barrel de mooiste plekken van Europa bezoeken. Kimberly Hennipman droomde er al jaren van. De goedlachse Heerhugowaardse trok de stoute schoenen aan en schreef zich, samen met haar man Frank, in voor de Megarun, een vijfdaagse rit over 2.400 kilometer in een auto die niet meer dan € 750,- mag kosten. Wat haar nog het meeste aansprak aan de Megarun: aan deze barrelrace doen talloze artiesten mee, evenals RadioNL. En laat Kimberly zelf nou ook een niet onverdienstelijk zangeres zijn!

Waardse artieste neemt deel aan barrelrace voor goede doel

'Ga mee (op avontuur)' heet haar meest recente single. "Hij wordt al regelmatig gedraaid op RadioNL", vertelt Kimberly (54) trots. Haar man Frank schreef de tekst, op een oud Duitstalig liedje van Rex Gildo. "Hopelijk mag ik het daar vaak zingen", kijkt ze vooruit naar haar deelname aan de Megarun.

Goede doel

In vijf dagen – van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni - trekken de deelnemers van Nederland via Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië naar het eindpunt: het Balatonmeer in Hongarije. 's Avonds wordt er gezellig gebarbecued en treden artiesten als Jannes, Mooi Wark en Kimberly, die allemaal meerijden, op. "Natuurlijk doe ik mee omdat ik zelf enorm van avontuur houd, maar we grijpen dit evenement ook aan om het goede doel te steunen. We hebben gekozen voor Stichting Ambulance Wens, die de laatste wens van terminaal zieke patiënten in vervulling laat gaan.

'Ik mag mijn handen dichtknijpen dat ik dit mag doen'

Hopelijk zijn er bedrijven of particulieren in Heerhugowaard en omgeving die ons willen sponsoren. Na de run zullen we auto veilen, wellicht dat 'ie nog een leuk bedrag oplevert voor het goede doel."

Duitsland

Kimberly timmert al ruim dertig jaar aan de weg als zangeres, in Nederland én over de grens. Vooral in Duitsland heeft ze regelmatig optredens. "De beleving daar is zo anders, neem nou de Oktoberfeesten. Fantastisch vind ik dat! Daarom hebben we ook voor gekozen om een vaste uitvalsbasis in Sauerland aan te houden, we zijn daar zo vaak." De afgelopen vijf jaar brengt de moeder van vijf dochters geregeld singles uit die te horen zijn op radiozenders als RadioNL. Ook op evenementen als de Zomertoer en het Mega Piratenfestijn was ze te horen en te zien.

Lees verder op pagina 7

Kimberly's nieuwste single heet 'Ga mee (op avontuur)'. De opbrengst van het plaatje gaat naar Stichting Ambulance Wens.