De Waardse zeekadetten krijgen bezoek uit Groot-Brittanniƫ.
De Waardse zeekadetten krijgen bezoek uit Groot-Brittanniƫ. (Foto: zeekadetkorps-nederland.nl)

Brits bezoek zeekadetten

HEERHUGOWAARD - Een delegatie van het Waardse zeekadetkorps is, samen met delegaties van andere zeekadetkorpsen uit Nederland, vorig jaar november enige dagen te gast geweest bij hun zusterorganisatie
in Whitley Bay in Engeland en hebben daar onder meer deelgenomen aan het ceremonieel rond Remembrance Day. Als gevolg daarvan brengt een delegatie van de Engelse zeekadetten een tegenbezoek aan het Zeekadetkorps Heerhugowaard rond Pinksteren.

Vrijdag 7 juni arriveren de gasten vanuit Newcastle in Heerhugowaard en leggen 's middags, samen met de zeekadetten van Heerhugowaard, een krans bij de oorlogsgraven in Veenhuizen. Daarna embarkeren zij aan bood van het Waardse korpsschip de Abel Tasman en varen gedurende het weekend mee op het Alkmaardermeer. Daar vermaken ze zich onder meer met roeien, zeilen en ze brengen een bezoek aan de stad Alkmaar. Gedurende hun vaartocht over het Alkmaardermeer worden zij vergezeld door het zeekadetkorps uit Alkmaar, dat met zijn schip Bulgia ook een vaarweekend beleeft op het Alkmaardermeer en er worden gezamenlijk activiteiten op het water georganiseerd.

Maandag 10 juni debarkeren de zeekadetten uit Whitley Bay en vangen ze hun thuisreis aan.