Tornado weer kampioen

HEERHUGOWAARD - Voor de vijfde keer op rij is Tornado kampioen geworden van de eerste klasse. Met de winst op VOS sloten de Waardse handbalsters het allerlaatste veldseizoen af. Vanaf het volgend seizoen is Tornado alleen nog in de zaalcompetitie te volgen.

Het initiatief in het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam van VOS. Een ploeg die zijn naam eer aandeed en met sluwe ballen steeds op voorsprong kwam. Jammer genoeg moest keepster Renée Dekker al na tien minuten met een zware enkelblessure het veld verlaten. Het verschil in doelpunten bleef minimaal. Straf verdedigen van VOS maakte het Tornado lastig, maar desondanks bleven de scores komen. Na twintig minuten was daar voor het eerst de voorsprong van Tornado. Ruststand: 15-12.

In de tweede helft kwam VOS er niet meer aan te pas. Tornado was machtig in de break en door goed en snel samenspel scoorde men erop los. Toch gaf VOS zich niet gewonnen en bleef vechten voor de punten. Het leidde tot enige irritatie en daardoor tot tijdstraffen. Het kampioenschap kwam in zicht en Tornado speelde de wedstrijd vakkundig uit. De eindstand werd uiteindelijk 25-18. Er waren bloemen en er werd afscheid genomen van twee speelsters.