Carel Kraaijenhof is de bekendste bandoneonspeler van Nederland.
Carel Kraaijenhof is de bekendste bandoneonspeler van Nederland. (Foto: Casper Rila)

Carel Kraayenhof in Cultureel Café

HEERHUGOWAARD - Annek Groot en Ingrid Koens presenteren zaterdagmiddag 19 oktober vanaf 15.00 uur in Café Cool het Cultureel Café. Entrée gratis. De deuren gaan open om 14.30 uur. Groot en Koens ontvangen gasten die iets betekenen in de wereld van de literatuur, kunst, muziek en poëzie.

De muzikale gast is deze keer niemand minder dan Carel Kraayenhof, de bandoneonist die bekend werd met het prachtige 'Adiós Nonino' dat hij speelde tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. De unieke sound van Carel is ook bij menig dirigent niet onopgemerkt gebleven. Zo maakte hij samen met de befaamde componist Ennio Morricone het album 'Guardians of the Clouds' en speelt hij bij de grote orkesten over de hele wereld.

Maar er is meer. Een aantal leden van Schrijverscollectief Schrijvenswaard, dat twintig jaar bestaat; komt praten over de pas uitgekomen jubileumbundel 'Met andere woorden...'. Onder het motto 'hoe eenvoudig is het om échte kunst aan de muur te hangen' vertelt Siebo Brinkerink namens de Kunstkerk Heerhugowaard iets vertellen over kunst binnen handbereik. Beeldend kunstenaar Irma van de Zande komt langs met haar beelden en schilderijen en wordt over haar passie geïnterviewd. René Schreuder ten slotte gaat een gesprek aan met wethouder Annette Valent-Groot. Zij beheert onder meer de portefeuilles erfgoed, sport, recreatie en welzijn. Belangstellenden zijn van harte welkom.