Film over homeopathie

HEERHUGOWAARD/ ALKMAAR - Homeopaten Collectief Noord-Holland organiseert vrijdag 15 maart een filmavond in Cinecenter31 aan de Bickerstraat 31 in Heerhugowaard. De opbrengst van de avond is bestemd voor Hortus Alkmaar.

De film die gedraaid wordt is 'Just one drop', over homeopathie, gemaakt door de Amerikaanse filmmaker Laurel Chiten. De documentaire behandelt de ontstaansgeschiedenis van de homeopathie, laat voor- en tegenstanders aan het woord en volgt een langlopende casus van een autistisch kind dat veel baat heeft bij homeopathie. De film is 2018 al driemaal in Heerhugowaard vertoond. Dat de film nu opnieuw wordt gedraaid heeft een speciale reden. Het Homeopaten Collectief Noord-Holland wil de opbrengst van deze avond schenken aan Hortus Alkmaar. Deze botanische tuin dreigt te verdwijnen als er niet voldoende geld is om de grond aan te kopen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren, want behalve dat de hortus een prachtige botanische tuin is, leveren ze ook grondstoffen voor homeopathische middelen. Er is al veel geld bij elkaar gebracht maar het is nog niet genoeg.

De filmvertoning begint om 20.00 uur. Een kaartje kost € 10,-; het bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL21TRIO0197722423 ten name van A.M.C. Stam. Aanmelden kan via 06-23311115 of info@anitastam.com.