Raadslid Roxy van Dijk neemt afscheid

HEERHUGOWAARD - Roxy van Dijk, lid van D66 van Heerhugowaard, heeft besloten per direct af te zwaaien als raadslid. Ze verhuist binnenkort naar Amsterdam. Dinsdag 26 maart heeft ze haar laatste raadsvergadering op het Waardse pluche.

Roxy van Dijk: "Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat ik het telefoontje kreeg: 'Roxy, je bent met voorkeursstemmen gekozen, je bent raadslid'. Dat was even schrikken. Ik heb nooit de ambitie gehad om raadslid te worden en met het plan om naar Amsterdam te gaan verhuizen, paste raadslid worden in Heerhugowaard niet echt in mijn toekomstplaatje. Maar wie A zegt, moet B zeggen en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb genoten van mijn tijd als raadslid. Ik heb veel geleerd en gezien, veel nieuwe mensen leren kennen en vele stukken doorgelezen. Het was niet altijd even leuk of makkelijk en de stukken waren soms bijna onmogelijk om doorheen te komen, maar het is een mooie uitdaging geweest. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze kans heb gehad. Ik had het voor geen goud willen missen."

"Na een jaar raadslidmaatschap staat voor mij nu dan toch echt de verhuizing naar Amsterdam op het programma, waar ik ga samenwonen met mijn vriend. En aangezien je als Heerhugowaards raadslid in Heerhugowaard dient te wonen, strandt voor mij hier het schip. Dinsdag 26 maart is mijn laatste raadsvergadering. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld en voor de fijne samenwerking. Het is een mooi jaar geweest."