KSV wint

HEERHUGOWAARD - In een bomvolle sporthal Waardergolf heeft KSV de Waardse handbalderby tegen Tornado in Kruizer voordeel beslist: 18-16. De teams waren aan elkaar gewaagd en gingen aarzelend van start. KSV nam een kleine voorsprong in de eerste helft, maar Tornado trok de stand weer gelijk. De keepsters en doelpalen stonden geregeld in de weg. Bij rust had KSV een minimale voorsprong van 7-6. In de tweede helft was het opnieuw stuivertje wisselen; elke voorsprong bleek van korte duur. Beide teams waren fel in de verdediging en werden regelmatig teruggefloten door de scheidsrechters. In de spannende eindfase werd een verdedigingsfout van Tornado bestraft en bezegelde Judith Groot met de laatste strafworp de wedstrijd definitief in het voordeel van KSV. Zondag 17 maart speelt Tornado om 13.30 uur tegen Commandeur/VVW 2. KSV treedt dan aan tegen WPK/Westlandia 3.