Oorstrelend en hartveroverend

HEERHUGOWAARD - Met feestelijke jubileumconcerten, zaterdag 6 en zondag 7 april, viert Popkoor Popcorn zijn 25-jarig bestaan. Popcorn verrast voortdurend met sprankelende evenementen, waarin 'classic pop' oorstrelend en hartveroverend wordt gebracht. Het koor weet van elk optreden een bijzondere muziekervaring te maken. Voor de concerten in april zijn nog kaarten à € 10,- verkrijgbaar via kaarten@popkoorpopcorn.nl. Ze vinden plaats in de 'thuishaven' van het popkoor: basisschool De Boomladder aan de Rozenlaan 6 in Heerhugowaard.

Popkoor Popcorn viert 25-jarig bestaan

Kippenvel. Je slikt even. Voel je nou een traan opkomen? Elk optreden van Popkoor Popcorn kent wel zo'n moment. Het koor heeft nu eenmaal de ervaring en het enthousiasme om klassiekers en moderne nummers uit de popgeschiedenis, van een eigen sound te voorzien. Meerstemmig gezongen nummers, afgewisseld met indrukwekkende solo's zorgen voor een imponerende mengeling van groots geluid en ingetogen intimiteit. Popcorn is een ambitieus amateurkoor. De professionele inbreng van dirigent Rens Boerke is onmiskenbaar. De begeleiding van toetsenist Stefan Broersen doet precies wat ze moet doen: het vocale vuurwerk omlijsten en ondersteunen. De koorleden lijken moeiteloos de uitdagingen van de diverse popclassics aan te kunnen. Maar wat speels gemak lijkt, is de vrucht van wekelijkse repetities op de woensdagavond.

Bevlogen originaliteit

Zin gekregen om te komen luisteren? Het zal niet alleen luisteren zijn. Want Popcorn biedt meer dan muziek. Het moet een verrassing blijven, maar vooruit, tipje van de sluier: acteur en regisseur Bram van Oers hielp bij de voorbereiding van het jubileum. Van Oers staat bekend om zijn vakmanschap, bevlogenheid en originaliteit. Reken dus maar dat er ook iets valt te zien! De 25 jaar ervaring van het koor hoor je bij elk concert terug, evenals het liefhebbend enthousiasme voor muziek. Indrukwekkend zijn ook de solo's, die bij enkele nummers worden gezongen. Ze weten harmonieus een plek in te nemen in de totale akoestisch beleving.

Hoewel het koor nog altijd nieuwe leden weet te trekken, blijft aanwas welkom. Even een e-mailtje naar info@popkoorpopcorn.nl en je wordt uitgenodigd om eens langs te komen. Maar kom eerst en vooral naar één van de jubileumconcerten! De catering wordt verzorgd door leerlingen van het Horizon college, die met dezelfde passie bedient als het koor zingt. Er is een koffiecounter, bier- en wijnbar in de lobby.