Spin je mee voor het goede doel?
Spin je mee voor het goede doel? (Foto: Archief)

Dansen en spinnen voor CarolaHelpt

HEERHUGOWAARD - Stichting CarolaHelpt organiseert in samenwerking met Sportstudio Boddieplan een spinning- en Zumbamarathon. Het doel is om geld in te zamelen voor onderzoek naar immuuntherapie voor melanoomkankerpatiƫnten. Wie deelneemt draagt 25 euro bij. Aanmelden kan via www.carolahelpt.nl. Ook sponsors kunnen hier geld doneren. De marathon is zondagochtend 8 september van 10.00 tot 13.00 uur bij Sportstudio Boddieplan in Heerhugowaard.

Stichting CarolaHelpt zet zich in om onderzoek naar optimalisatie van immuuntherapie financieel te ondersteunen. Alle donaties komen direct ten gunste van een door de stichting gekozen onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Carola van 't Schip is initiatiefnemer van de Stichting CarolaHelpt: "Ik haal er op de momenten dat dit lukt veel voldoening uit om met alle initiatieven die we met de stichting ontplooien iets goeds te halen uit een heel slechte situatie."

Melanoom

Carola van 't Schip is raadslid van de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij (HOP) en heeft wegens de ernstige gezondheidsproblemen het fractievoorzitterschap moeten neerleggen. In 2012 kreeg Carola de diagnose uitgezaaide melanoomkanker met uitzaaiingen in haar longen en hersenen. Melanoomkanker is een zeer agressieve vorm van huidkanker die zich razendsnel verspreid naar alle delen van het lichaam, organen en hersenen. De levensverwachting van Carola was drie maanden. Zij krijgt de nieuwste immuuntherapiebehandeling die ervoor zorgt dat het eigen afweersysteem kankercellen beter kan vernietigen.

Meer weten? Kijk op www.carolahelpt.nl.