De kinderen stortten zich gretig op het aangeboden fruit.
De kinderen stortten zich gretig op het aangeboden fruit. (Foto: Aangeleverd)

Scholen starten fris en fruitig

HEERHUGOWAARD - Alle basisscholen in de regio zijn maandag 26 augustus weer van start gegaan, zo ook de basisscholen van de Blauwe Loper.

Stuk fruit voor alle leerlingen

Obs de Carrousel en de Fonkelsteen te Heerhugowaard zijn dit jaar origineel gestart. Alle leerkrachten en kinderen op deze twee scholen gaan fris en fruitig het nieuwe schooljaar. In samenwerking met de Albert Heijn Roze Flamingo kregen alle kinderen maandagochtend bij deur van de leerkrachten een stuk fruit.

Gruitenschool

"Naast deze ludieke actie willen we op deze manier ook weer aandacht geven aan de gezonde tussendoortjes", licht Tammy Reurslag, directeur van de beide scholen, toe. "Wij zijn een gruitenschool, wij stimuleren gezonde tussendoortjes. Daarnaast hebben beide locaties ook een eigen schooltuin waarbij de kinderen samen met hulpouders wekelijks in de tuin aan het werk zijn.

Ook dit past heel mooi bij de gruitenschool. Obs de Carrousel en de Fonkelsteen zijn er weer klaar voor: We hopen weer op een jaar waarin de kinderen een hoop zullen leren en ontdekken!"