Fietsers staan klaar voor hun Waardse Tunnelroute.
Fietsers staan klaar voor hun Waardse Tunnelroute. (Foto: Aangeleverd)

WTR: mooi bedrag voor goed doel

HEERHUGOWAARD - De vijfde editie van de Waardse Tunnelroute dreigde dit jaar even in het water te vallen, maar dat viel uiteindelijk mee. Deelnemers startten vanuit het hart van Heerhugowaard, op het sportcomplex van handbalvereniging Tornado aan de Parklaan. In samenwerking met TC Omnisport en dankzij de nodige vrijwilligers en met ondersteuning van sponsors, diverse verenigingen en stichtingen en de media, werd opnieuw een substantiële bijdrage geleverd aan het Waardse Wieler Weekend'. De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan twee goede doelen: 't Praethuys en stichting VU steunfonds Hematologie.

De startlocatie zag er kleurrijk uit, met als grootste blikvangers een hoogwerker met in de giek een vlaggenlint en een haag van groen-blauwe fietsen. Na een inleidend woordje mocht de Heerhugowaardse wielrenner Joury Ottenbros het evenement officieel openen. De deelnemers trotseerden de heftige regen en gaven na afloop aan genoten te hebben van de mooie, goed aangegeven route. "We hebben lekker gefietst of gewandeld met een goed doel hieraan verbonden, fantastisch toch!"

Wisselvallig weer

Het aantal deelnemers liep uiteindelijk op tot 120. Dat is de helft van de voorgaande edities, wat wellicht te wijten was aan het wisselvallige weer. Het programma was dit jaar uitgebreid met een wandeltocht over vijftien kilometer. Ook kon er twintig, veertig, zestig of honderd kilometer worden gefietst. In de routes waren zoveel mogelijk tunnels opgenomen. Onderweg was een verzorgingspost, waar water en een mandarijn werd uitgedeeld. Bij de fietsroute over zestig kilometer kon men koffie met koek krijgen bij 't Praethuys aan de Westerweg in Alkmaar. Bij binnenkomst werd men verrast met een prachtige zonnebloem, een presentje en een heerlijke bonbon om ter plekke aan te sterken. Een aantal geschonken artikelen werd verloot onder de deelnemers.

Opbrengst

Tijdens de Tour de Waard, een dag na de Waardse Tunnelroute, werd aan 't Praethuys en VU steunfonds Hematologie een certificaat overhandigd, met daarop een bedrag van € 1.700,-. Ondanks het ongunstige weer is de organisatie blij met inzet van de vrijwilligers, sponsors en alle anderen voor hun geleverde bijdrage aan het eindresultaat van € 3.400,-. "Wij kijken uit naar de zesde editie in 2020. Uiteraard hopen we dan op meer belangstelling", aldus de organisatie.

De Waardse Tunnelroute vormt samen met Tour de Waard het Waardse Wieler Weekend. Kijk ook op www.waardsetunnelroute.com en www.tourdewaard.nl.