SVW wint

HEERHUGOWAARD - Eigenlijk stond het voorafgaand aan de finaledag al vast dat titelverdediger SVW '27 opnieuw met de Waard Cup aan de haal zou gaan, maar zaterdag 24 augustus onderstreepte de tweedeklasser zijn hegemonie nog maar eens met een 3-0 zege op WMC.

Het betekende de derde eindzege in vier jaar voor SVW. Bovendien was spits Marlon Borneman met acht doelpunten topscorer van het toernooi.

Avondzonnetje

De drie andere wedstrijden die zaterdag gespeeld werden op het complex van het jubilerende Hugo Boys waren om des keizers baard, maar met een heerlijk avondzonnetje en een prima publieke belangstelling was het ook deze derde avond goed toeven in De Noord. De gastheer, die dit jaar 85 jaar bestaat, eindigde na het doelpuntloze gelijkspel tegen KSV van de tweede plaats.

Burencup

Wat eveneens mee werkte aan de ruime publieke belangstelling was het handbaltoernooi voor dames dat tegelijk gehouden werd. De Heerhugowaardse verenigingen Hugo Girls, KSV en Tornado streden daar samen met Con Zelo en Hollandia T om de zogenaamde Burencup. Ook dit werd een zeer geslaagd toernooi, waarbij KSV uiteindelijk met de hoogste eer ging strijken.