Frontman Harry Slinger (m) van Drukwerk is nog altijd te herkennen zijn rode petje.
Frontman Harry Slinger (m) van Drukwerk is nog altijd te herkennen zijn rode petje. (Foto: Archief)

Drukwerk hoofdact Bevrijdingspop

HEERHUGOWAARD - De populaire formatie Drukwerk komt zondag 5 mei naar de achtste editie van Bevrijdingspop Heerhugowaard. Deze band rond zanger Harry Slinger - met zijn onafscheidelijke rode petje - kende zijn grootste successen in de jaren tachtig; met 'Je loog tegen mij' werd een grote hit gescoord. Daarna bracht de band onder meer de singles 'Wat Dom', 'Marianneke', 'Pappa', 'Schijn 'n lichie op mij', 'Hé Amsterdam', 'Lijn 10' en 'Carolien'. Het optreden op het Raadhuisplein is gratis te bezoeken.

Tijdens Bevrijdingspop wordt een divers programma geboden voor jong en oud. Naast het muziekprogramma - met naast Drukwerk ook Janssen & Janssen, MAAS!, André Boekel, Memphis, Lianne Kenter, dj Bobby E en Joost de Vries - is er op het Raadhuisplein ook een oldtimershow en een kofferbak- en rommelmarkt. Ook komt er een draaimolen en zijn er kinderactiviteiten zoals schminken en ponyrijden. De gemeente Heerhugowaard en stichting NUT ondersteunen dit culturele initiatief en natuurlijk brandt ook dit jaar het 'bevrijdingsvuur' op het podium. Het bevrijdingsfeest wordt geopend door burgemeester Bert Blase. Leden van de atletiekvereniging Hera halen het vuur traditiegetrouw op vanuit Wageningen en worden daarbij begeleid door diverse legervoertuigen.

Het gratis te bezoeken muziek evenement is zondag 5 mei van 10.30 tot 21.30 uur op het Raadhuisplein. De kofferbakmarkt start om 11.00 uur. Een plekje reserveren kan via www.bevrijdingspophhw.nl of 06-52433753.