Tijdens Koningsdag is er van alles te doen op de ijsbaan in 't Kruis.
Tijdens Koningsdag is er van alles te doen op de ijsbaan in 't Kruis. (Foto: Aangeleverd)

Koningsdagprogramma 't Kruis

HEERHUGOWAARD - Het Oranjecomité 't Kruis en Oostertocht heeft gevarieerd programma samengesteld voor de viering van Koningsdag 2019, zaterdag 27 april.

Om 13.00 uur begint de verrassende familiemiddag. Ben jij een echte speurneus? Doe dan mee aan de leuke speur- en wandeltocht van ongeveer een uur. Deze is geschikt voor het hele gezin. Inschrijven is gratis en kan op de ijsbaan tot 13.30 uur. Om die tijd starten ook diverse activiteiten op de ijsbaan. Een strippenkaart is verkrijgbaar op het veld bij de groene keet. Maak een rondrit in een oldtimerbus; instappen kan op de ijsbaan. Voor wie van actie houdt is er een hele grote stormbaan van maar liefst 27 meter. Daarnaast zijn er springkussens en professionele schminkers en kan er bungeeball gespeeld of pony gereden worden. Of dart op een bord van twee meter hoog. En er zijn nog veel meer activiteiten, lekkers en spelletjes. De kaartverkoop stopt om 16.00 uur, waarna nog tot 16.30 uur gespeeld kan worden. Er staan diverse tenten waardoor de (meeste) activiteiten ook bij regenachtig weer gewoon door kunnen gaan.

Om 16.00 uur start als vanouds het katknuppelen op de ijsbaan, met de opening door burgemeester Bert Blase. Meedoen kan vanaf zestien jaar. Voor vrouwen zijn er speciale Lady Sticks beschikbaar. Komt allen! Grote tent aanwezig. Het katknuppelen duurt tot 18.00 uur. In samenwerking met Cirkus Steak & restaurant is er vanaf 13.30 uur muziek en kan er wat gedronken worden op de ijsbaan. Voor de kinderen is er wat lekkers verkrijgbaar. Na afloop kan er ook een hapje en/of drankje genoten worden bij Cirkus Steak & restaurant of cafetaria Salto.

Het Oranjecomité 't Kruis/Oostertocht is dringend op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden bij Nick Zwemmer via njtzwemmer@hotmail.com of 06-42972387