Inzameling voor voedselbank

HEERHUGOWAARD - In samenwerking met de kerken en moskeeën in Heerhugowaard houdt Stichting Platform Armoedebestrijding vrijdag 13 en zaterdag 14 december in Heerhugowaard een inzameling van houdbare levensmiddelen voor gezinnen die onder de armoedegrens leven en een wekelijks pakket krijgen van de voedselbank.

Economisch gaat het goed in Nederland, maar in Heerhugowaard zijn nog altijd veel huishoudens die onder de armoedegrens leven. Het gaat om mensen die om uiteenlopende redenen aan lager wal zijn geraakt. Een nare echtscheiding, een gedwongen huisverkoop, of geestelijke problemen, het kan van alles zijn. Er zijn momenteel ongeveer zeventig huishoudens afhankelijk van de voedselbank voor hun eerste levensbehoeften.

Aangezien de voedselbank minder goederen ontvangt van de groothandel en de supermarkten, kost het de voedselbank steeds meer moeite om volwaardige pakketten voor hun cliënten samen te stellen. Daarom is er vooral behoefte aan groenten of soep in glas of blik en houdbaar broodbeleg. Daarnaast zijn andere lang houdbare voedingsmiddelen, zoals koffie, thee, ontbijtkoek, rijst, pasta en pastasauzen welkom.

Inwoners van Heerhugowaard die willen bijdragen aan de inzamelingsactie voor de voedselbank, kunnen de houdbare voedingsmiddelen vrijdag 13 of zaterdag 14 december tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren in het schooltje achter de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard.